Haalt het beste van jou binnen naar buiten!

Bbl Combinatie Traject

Wil jij de mogelijkheid hebben om paneelbouw van verschillende kanten te leren kennen? Neem dan deel in ons combinatie traject, waar je zowel binnen als buiten werkzaamheden in de paneelbouw kan doen.

Kom werken en leren in de mechatronica

Jij wilt dus ontdekken of een baan in de elektrotechniek of mechanische techniek bij jou past? Check!
Je hebt vmbo gedaan en leert het liefst op de werkvloer (oké, een dag in de week naar school vind je prima)? Check!
En je wilt meteen geld verdienen? Check!

Goed dat je ons hebt gevonden. Want de bbl-trajecten van Actemium in Meierijstad voldoen aan al die wensen. Bovendien zorgen we voor goede begeleiding die bij jou als persoon past. Zo helpen we je om een erkend diploma te halen als monteur, eerste monteur of technicus . Daarna ben je verzekerd van een baan bij een van onze businessunits in Veghel of Schijndel. Klinkt goed? Ontdek hieronder de verschillende mogelijkheden.

Lieke Dekkers Fotografie-143

Meer weten over onze bbl-trajecten? Stuur dan een appje, bel even of mail ons.

Lees hier de verhalen van bbl-leerlingen die je voor gingen.

Wat we maken bij Actemium?

Wij maken besturingskasten en besturingspanelen om industriële processen automatisch te laten werken. Denk aan:

 • Processen voor de productie van voedingsmiddelen bij grote fabrieken.
 • Systemen die op vliegvelden zorgen dat bagage op de juiste bagageband terechtkomt.
 • Verdeelsystemen in de warehouses van bekende transportbedrijven.

Maar onze kasten en panelen worden ook gebruikt in systemen voor brandoefeningen. En door een van de grootste fabrikanten ter wereld van chipmachines.

Kom in contact!

Zie onze producten als de hersenen van systemen en machines. We maken ze in series. Dat doen we bij de businessunit Seriematige Paneelbouw en Assemblage in Veghel. Maar het kan ook gaan om één exemplaar of een testversie. Die maken we bij de businessunit Paneel- en Machineassemblage in Schijndel. De monteurs en technici van de businessunit Industriële Installatie werken op locatie bij de klant. Zij installeren de producten die we in Veghel en Schijndel maken. Testen en afstellen is ook onderdeel van hun werk.

Lieke Dekkers Fotografie-213

Dat jij je happy voelt bij ons vinden we superbelangrijk

 • Vanaf de eerste dag ben je honderd procent onderdeel van ons team. Iedere collega helpt je graag vooruit.
 • Je mag hier fouten maken. Daar leer je juist van.
 • Je mag hier gewoon jezelf zijn.
 • Je wordt op de vloer begeleid door een vakkundige collega die het best bij jouw persoonlijkheid past.

Bbl-traject op jouw niveau: ontdekken, leren en jezelf ontwikkelen

Kies je voor een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) bij Actemium, dan leer jij onze besturingskasten en besturingspanelen te bouwen, te bedraden en/of te installeren op locatie. Je hebt keus uit veel mogelijkheden. Om te beginnen kies je op basis van je vooropleiding het niveau dat bij jou past:

 • Mbo 2 – opleiding voor monteur, duurt 2 of 3 jaar
 • Mbo 3 – opleiding voor eerste monteur, duurt 2 of 3 jaar
 • Mbo 4 – opleiding voor technicus elektrotechniek, duurt 2 of 3 jaar

Hoe hoger het niveau, hoe meer taken je hebt op de werkvloer. En hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt. Haal je je mbo 2- of 3-diploma, dan kun je doorgaan voor het volgende niveau. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Kies het traject dat bij jouw interesse past

Bij ons kun je kiezen uit drie verschillende trajecten.

 • Traject 1: je leert op een vaste plek alles over paneelbouw. Vind je het fijn om werk te doen dat vaak terugkomt? Dan past het seriematige werk bij de businessunit in Veghel bij jou. Lijkt het je juist leuk om mee te werken aan testversies en maatwerk? Daarvoor is onze businessunit in Schijndel een goede plek. Wil je alles uitproberen? Mooi, gaan we regelen!
 • Traject 2: ben je jonger dan 18? Dan begin je met paneelbouw op een vaste plek. Vanaf je 18e ga je bij onze klanten op locatie installatiewerk doen.
 • Traject 3: ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je ervoor kiezen om alleen paneelbouw op een vaste plek te doen of alleen installatiewerk op locatie.

Goed om te weten: in overleg kunnen we je gekozen traject altijd aanpassen. Op de vloer word je gecoacht door een ervaren monteur. Daarvoor kiezen we iemand die goed bij jou past. Daarnaast krijg je een praktijkbegeleider van school. En een van onze HR-collega’s bespreekt regelmatig met je hoe het met jou gaat en of je het naar je zin hebt.

Lieke Dekkers Fotografie-108

Een dag per week ga je naar school

Een dag in de week naar school, dat hoort erbij. Je krijgt dan vakken als Nederlands en rekenen. Naar welke school je wilt, mag je zelf kiezen. Bijvoorbeeld het Summa College of het Koning Willem I College. Of beter nog: je kiest voor onze bedrijfsschool. Dan volg je al je lessen op een van de locaties van Actemium. We werken daarbij samen met het Koning Willem I College.

Meer weten over onze bbl-trajecten? Stuur dan een appje, bel even of mail ons.

Of schrijf je meteen in via onderstaand formulier!

Meld je hier aan voor een bbl-traject bij Actemium

 • dd/mm/jjjj
 • Vul dit alleen in als je een voorkeur hebt
 • Vul hier de naam van je opleiding én school in
 • Geef aan of je eerder een andere opleiding(en) hebt gevolgd

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.