Home Solutions & Services Het bbl-traject van Aron bij Actemium
Haalt het beste van jou binnen naar buiten!

Het bbl-traject van Aron bij Actemium

Aron is eerste monteur bij Actemium. Lees hieronder het hele verhaal van Aron.

Zijn oudere broer werkte bij Defensie. Dat leek Aron ook een goed plan. Dus ging hij na de middelbare school naar de Koninklijke Militaire School. “Maar ik had er helemaal geen plezier in. Ik wil gelukkig worden van het werk dat ik doe. Op de middelbare school had ik kennisgemaakt met elektrotechniek. Superleuk. Een vriend die al eerder gestopt was bij Defensie, volgde intussen een bbl-traject bij Actemium. Zo kwam ik ook hier terecht. Daar heb ik geen dag spijt van gehad!”

Ik wil met plezier werken, en dat doe ik hier volop!

Leren van ervaren collega’s

In 2017 begon Aron aan de opleiding voor monteur elektrotechniek op niveau 3. “Ik werkte vier dagen per week in de buitendienst van de businessunit Installatie en Montage. Een dag in de week ging ik naar school. Vanaf het begin voelde ik me onderdeel van het team. Op de vloer werd ik begeleid door ervaren collega’s. Mensen die het leuk vinden om kennis over te dragen. Ze willen je alles leren, zodat je klussen zelf kunt doen. Ik werd echt meegenomen in het werk en kreeg de tijd om het goed op te pikken.”

Charlene Fotografie-3216 vierkant

Het vertrouwen krijgen

Wat volgens Aron typisch is voor de manier waarop je bij Actemium werkt? “Dat je het echt samen doet en het vertrouwen krijgt om zelf werk uit te voeren. In mijn tweede jaar hebben we met z’n drieën kabels tracé gemaakt in een gloednieuwe fabriek. Er was daar nog helemaal niks; geen machines, geen kabels. Later zijn er nog vijf collega’s bijgekomen voor het aanleggen van alle elektrotechnische systemen in de fabriek. Hier hebben ze me geleerd om steunen te lassen voor ladderbanen. Binnen een paar weken installeerde ik zelf complete kabelgoten. Ook het meet- en tekenwerk deed ik allemaal zelf. Tja, er ging wel eens iets fout. Dan bleven mijn collega’s rustig en losten we het samen op.”

Respect voor je keuzes

In ruim drie jaar haalde Aron zijn diploma. Of zijn volgende stap de bbl-opleiding op niveau 4 was? “Dat stimuleerden ze hier echt. En ik heb daar goede gesprekken over gehad met de operationeel manager. Maar ik was vooral supergemotiveerd om tijdens het werk veel te leren. Weer twee jaar elke week een dag naar school, dat zag ik niet zitten. Je doet zoveel mogelijk in de klas, zodat je thuis maar weinig hoeft te doen. Maar toch… Ik ging veel liever 40 uur op de vloer aan de slag. Die keuze heeft mijn manager gerespecteerd.”

 Ik was vooral supergemotiveerd om tijdens het werk veel te leren.

Leuk en gevarieerd werk

Ondertussen is Aron doorgestroomd naar de functie van eerste monteur. “Ik heb de leiding tijdens kleine projecten waar we met maximaal vijf of zes monteurs aan werken. Momenteel ben ik met een clubje voor langere tijd bij een grote fabriek aan het werk. Hier doen we allerlei montagewerk. We zijn vooral bezig met het plaatsen van bedieningskasten en het installeren van signaal lampen. De hardware-engineers en projectleiders werken verzoeken uit voor wijzigingen en vernieuwingen. Ik overleg met de klant hoe we de uitvoering aanpakken. Werk waar ik veel plezier in heb. Als ik er over een tijdje klaar voor ben, wil ik onder begeleiding leidinggevende monteur bij grote projecten worden.”

Start een van de bbl-trajecten bij Actemium
Met de bbl-trajecten bij Actemium kun je leren of een baan in de elektrotechniek of mechanische techniek bij jou past. We zorgen voor goede begeleiding die bij jou past. Na het bbl-traject ben je verzekerd van een baan bij een van onze businessunits in Veghel of Schijndel.

Meld je hier aan

Ben jij geïnteresserd in een van de bbl-trajecten?

Vul dan onderstaand formulier in zodat wij contact met je kunnen opnemen.

  • dd/mm/jjjj
  • Vul dit alleen in als je een voorkeur hebt
  • Vul hier de naam van je opleiding én school in
  • Geef aan of je eerder een andere opleiding(en) hebt gevolgd

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.