Home Solutions & Services Het bbl-traject van Luuk bij Actemium
Haalt het beste van jou binnen naar buiten!

Het bbl-traject van Luuk bij Actemium

Luuk is eerste monteur bij Actemium. Lees hieronder het hele verhaal van Luuk.

Het was 2016 toen Luuk aan zijn bbl-traject bij Actemium begon. De reden voor zijn keuze? “Ik wilde een diploma in elektrotechniek halen. En een baan waarmee ik kon bouwen aan mijn toekomst. Na mijn bbl-opleiding werd ik monteur. Sinds 2022 ben ik eerste monteur. Maar ik wil me nog verder ontwikkelen. Als je laat zien dat je wilt en kunt, dan is hier alles mogelijk.”

Een baan met kansen

Voordat Luuk bij Actemium terechtkwam, volgde hij als infanterist de basisopleiding aan de Koninklijke Militaire School van Defensie. Een gesprek met de majoor over de beperkte mogelijkheden in de toekomst zette Luuk aan het denken. “Ik wilde juist een baan met groeikansen. Rond die tijd raakte ik met mijn buurman – software-
engineer bij Actemium – aan de praat over elektrotechniek. Dat vak vond ik op de middelbare school al leuk. Dus zette ik de stap om via een bbl-traject bij Actemium mijn diploma te halen.”

Ben je gemotiveerd, dan is hier the sky the limit!

Starten op de plek die het beste bij je past

De businessunit Installatie en Montage, dat werd Luuks nieuwe thuishaven. “De eerste stap van een bbl-traject bij
Actemium
is samen met jou kijken welke plek het beste bij je past. Ik was 18. Dan mag je hier in de buitendienst
werken. Dat is ook echt mijn ding. Elk project zit je bij een nieuwe klant, met nieuwe mensen, andere regels op de vloer en nieuwe wensen op het gebied van montage. Dan voel ik me uitgedaagd en gemotiveerd.”

Charlene Fotografie-3225 vierkant

Leren en ontdekken

Met een contract voor 40 uur en een dag in de week naar school begon Luuk zijn loopbaan als bbl-monteur. “Mijn eerste opdracht was in een gloednieuwe fabriek”,
herinnert hij zich. “Eerst sloot ik componenten aan. Daarna leerde ik kabels leggen en besturingskasten
aansluiten. Echt een mooie opdracht om te ontdekken wat het werk inhield. En al mijn collega’s hielpen me graag om het vak te leren. Zo haalde ik in ruim drie jaar mijn diploma als monteur.”

Start een van de bbl-trajecten bij Actemium
Met de bbl-trajecten bij Actemium kun je leren of een baan in de elektrotechniek of mechanische techniek bij jou past. We zorgen voor goede begeleiding die bij jou past. Na het bbl-traject ben je verzekerd van een baan bij een van onze businessunits in Veghel of Schijndel.

Tijd voor de volgende carrièrestap

De tweede grote stap in zijn loopbaan maakte Luuk als monteur bij een opdracht op een vliegveld. “We
verzorgden daar de volledige elektrotechnische
montage van twee nieuwe lijnen voor de
bagageafhandeling. Compleet met screeningsmachines voor gevaarlijke en verboden middelen. Ik was in het team van zo’n tien collega’s de tweede man. Midden in het project viel onze eerste monteur door ziekte
langdurig uit. Toen kwam de vraag of ik de leiding op me wilde nemen. Dus ook overleggen met de klant,
planningen maken en afstemmen met het team voor mechanica. Die kans heb ik met twee handen aangepakt.”

 Het leidinggeven, dat past wel bij me. In deze richting wil ik graag doorgroeien.

Praten over ambities

“Intussen ben ik eerste monteur”, vertelt Luuk. “In deze rol ben ik zelfstandig verantwoordelijk voor het elektrotechnische werk bij kleinere projecten. Zoals het vervangen van schakelkasten of het aanbrengen van de elektrotechniek bij een transportlijn in een warehouse. Bij zulke projecten geef ik leiding aan twee of drie monteurs. Het leidinggeven, dat past wel bij me. In deze richting wil ik graag doorgroeien. Die ambitie heb ik ook al met mijn manager besproken. Want als je graag wilt en kunt, dan is bij Actemium the sky the limit!”

Meld je hier aan

Ben jij geïnteresserd in een van de bbl-trajecten?

Vul dan onderstaand formulier in zodat wij contact met je kunnen opnemen.

  • dd/mm/jjjj
  • Vul dit alleen in als je een voorkeur hebt
  • Vul hier de naam van je opleiding én school in
  • Geef aan of je eerder een andere opleiding(en) hebt gevolgd

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.