Home Solutions & Services Het bbl-traject van Rik bij Actemium
Haalt het beste van jou binnen naar buiten!

Het bbl-traject van Rik bij Actemium

Rik volgt het bbl-traject voor eerste monteur bij Actemium. Lees hieronder het hele verhaal van Rik.

Ik mag hier onder begeleiding veel zelf doen.

Na zijn vmbo-t begon Rik aan een opleiding voor
softwareontwikkelaar. Maar daar stopte hij na een jaar mee. “De hele dag achter de computer zitten, da’s niks voor mij”, vertelt hij. “Ik wil met mijn handen werken. Via detachering voor leer-werkplekken kwam ik in de elektro terecht. En uiteindelijk in de buitendienst bij Actemium. Een plek waar ik me vanaf de eerste dag thuis voel. Hier volg ik het driejarige bbl-traject voor eerste monteur elektrotechniek.”

Afwisseling in projecten

Alles wat Rik nu weet over stroom en elektrotechniek heeft hij tijdens het werk geleerd. “Ik begon als ‘knecht’ van een elektricien. Maar in de klussen bij mensen thuis vond ik niet de uitdaging die ik zocht. Nu werk ik in de buitendienst van de businessunit Industrial Installations bij Actemium aan grote industriële projecten.
Superleerzaam! En heel afwisselend, want om de paar weken zit ik bij een ander bedrijf.”

Werken op interessante plekken

In de afgelopen anderhalf jaar van zijn bbl-traject heeft Rik al op interessante plekken aan projecten gewerkt in verschillende segmenten. “Bijvoorbeeld in de farmaceutische industrie”, noemt hij op. “Maar ook in de chemie en de feed & food. Tijdens zulke projecten help ik in een team mee om de elektrotechniek in productielijnen te vernieuwen. We vervangen bijvoorbeeld besturingskasten en leggen nieuwe kabels. Ook sluiten we componenten aan, zoals sensoren. Of we bouwen mee aan een hele nieuwe lijn.”

Goede begeleiding

Vanaf de eerste dag voelt Rik zich echt onderdeel van het team. Hij mag ook veel werk zelf doen. “Onder
begeleiding natuurlijk”, vult hij aan. “Ik werk vaak samen met dezelfde leidinggevende monteur. Die legt van
tevoren heel goed uit wat ik ga doen. En die controleert later of ik het goed heb gedaan. Soms werken we met vijf of zes monteurs op een project. Dan kan ik iedereen mijn vragen stellen en om hulp vragen.”

Start een van de bbl-trajecten bij Actemium
Met de bbl-trajecten bij Actemium kun je leren of een baan in de elektrotechniek of mechanische techniek bij jou past. We zorgen voor goede begeleiding die bij jou past. Na het bbl-traject ben je verzekerd van een baan bij een van onze businessunits in Veghel of Schijndel.

Trots op zijn werk

“Ik krijg hier echt kansen om te laten zien hoe ver ik ben in mijn ontwikkeling”, gaat Rik verder. “Zo heb ik pas een losstaand productieonderdeel helemaal zelf geïnstalleerd volgens tekening. Compleet met besturingskast, bekabeling en alle componenten. Waar nodig heb ik, na overleg met mijn leidinggevende, aanpassingen gedaan. En ik heb het hele systeem mee getest. Er zaten maar een paar foutjes in. Ja, daar ben ik wel trots op.”

Doorgroeimogelijkheden

Als alles volgens plan gaat, heeft Rik over ongeveer anderhalf jaar zijn diploma als eerste monteur. Daarna? “Dat weet ik nog niet. In ieder geval nog veel beter worden in mijn werk bij Actemium. Misschien over een paar jaar doorgroeien naar werkvoorbereider. Er zijn hier mogelijkheden genoeg.”

Ik krijg hier echt kansen om te laten zien hoe ver ik ben in mijn ontwikkeling.

Meld je hier aan

Ben jij geïnteresserd in een van de bbl-trajecten?

Vul dan onderstaand formulier in zodat wij contact met je kunnen opnemen.

  • dd/mm/jjjj
  • Vul dit alleen in als je een voorkeur hebt
  • Vul hier de naam van je opleiding én school in
  • Geef aan of je eerder een andere opleiding(en) hebt gevolgd

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.