Home Solutions & Services Het bbl-traject van Pepijn bij Actemium
Haalt het beste van jou binnen naar buiten!

Het bbl-traject van Pepijn bij Actemium

Pepijn volgt als werkvoorbereider bij Actemium de bbl-opleiding elektrotechniek. Lees hieronder het hele verhaal van Pepijn.

Eigenlijk is Pepijn niet zo’n liefhebber van school. Toch begon hij na de havo aan een hbo-studie technische bedrijfskunde. Die hij uiteindelijk niet afmaakte. Zeg nou zelf, plezier hebben in wat je doet en de uitdaging vinden die bij je past, dat is toch het allerbelangrijkste? “Precies dat heb ik bij Actemium gevonden. Ik volg als werkvoorbereider de bbl-opleiding elektrotechniek op niveau 4. Moet ik dus toch een dag in de week naar school. Maar nu doe ik voor het eerst een opleiding die ik echt leuk vind.”

Ik volg nu voor het eerst een opleiding die ik
echt leuk vind.

Op zoek naar een plek met uitdaging

Met zijn handen werken, daar was Pepijn altijd al goed in. Daarom besloot hij na zijn hbo-avontuur bij een installatiebedrijf te gaan werken. “Ik legde als monteur camera-, beveiligings- en brandveiligheidssystemen aan. Maar na een jaar beheerste ik het meeste werk al. De uitdaging was ervan af. Intussen was ik wel aan mijn bbl-opleiding begonnen. Via via kwam ik met Actemium in gesprek. Vooral de doorgroeimogelijkheden spraken me erg aan. Daarom maakte ik de overstap. Actemium heeft daarbij mijn bbl-traject helemaal overgenomen.

Opleiding die perfect past bij het werk

Meteen al in zijn sollicitatiegesprek maakte Pepijn werk van zijn volgende carrièrestap. Want hij ging niet als monteur, maar als werkvoorbereider aan de slag. “In deze functie werk ik bij de businessunit Seriematige Paneelbouw aan projecten voor een grote klant in transportsystemen. De ene keer gaat het om 172 besturingskasten van 2 bij 2 meter, de andere keer om 712 kleine kastjes met wisselende componenten. Ik bereken een realistische prijs voor de klant en maak samen met de teamleider Productie een plan van aanpak voor de uitvoering. Vervolgens koop ik de materialen in en maak ik een planning. Zo gaat het ook op school. Alleen is daar je docent de klant die je moet overtuigen van je plan van aanpak en planning. Doe je dat niet goed, dan mag je de opdracht niet uitvoeren.”

Start een van de bbl-trajecten bij Actemium
Met de bbl-trajecten bij Actemium kun je leren of een baan in de elektrotechniek of mechanische techniek bij jou past. We zorgen voor goede begeleiding die bij jou past. Na het bbl-traject ben je verzekerd van een baan bij een van onze businessunits in Veghel of Schijndel.

Als ik hulp nodig heb, hoef ik maar te roepen en dan staat er een collega naast me.

Leren door vrijheid

Pepijn is blij met zijn bureaufunctie dicht bij de werkvloer. “Uitdagingen heb ik nu genoeg. Om te beginnen moet je goed leren werken met verschillende systemen. Onder andere voor de calculatie, planning en inkoop. Dan is er het tekort aan materialen. Het is behoorlijk lastig om alle componenten en onderdelen op tijd binnen te krijgen. Dus ook om een goede planning te maken. En mijn leidinggevende laat me heel vrij in mijn werk. Niet dat ik alles zelf moet uitzoeken. Want als ik hulp nodig heb, hoef ik maar te roepen en dan staat er een collega naast me. Je leert veel op deze manier.”

Meld je hier aan

Ben jij geïnteresserd in een van de bbl-trajecten?

Vul dan onderstaand formulier in zodat wij contact met je kunnen opnemen.

  • dd/mm/jjjj
  • Vul dit alleen in als je een voorkeur hebt
  • Vul hier de naam van je opleiding én school in
  • Geef aan of je eerder een andere opleiding(en) hebt gevolgd

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.