Voor een optimale productieomgeving

Paneelbouw

Natuurlijk wil je beschikken over een flexibele productieomgeving. Het uitbesteden van paneelbouw is echter pas interessant als je partner hoge kwaliteit levert tegen lage kosten. Of het nu gaat om seriematige of projectmatige paneelbouw; we richten de productie met het oog op jouw concurrentiepositie uiterst efficiënt in. Later opschalen, componenten wijzigen of zelf ontwikkelen met onze elektronica collega's? Geen probleem!

Grote series, kleine series, prototypes

Als machinebouwer en OEM-er wil je je graag richten op de ontwikkeling van je product. Dat kan, want als ervaren paneelbouwer zijn wij dan weer speciaal ingericht om je in je productie te ondersteunen. Dan doen we altijd op een manier die bij je past. Grote series met weinig variatie produceren we in onze zogenoemde lean-straat. Kleinere series met meer variatie bouwen we volgens de QRM-principes. Bij enkele stuks besturingspanelen zorgen we dat we je productie in een later stadium kunnen opschalen.

Je zoekt:

 • minder kosten en standaardisatie;
 • korte levertijden;
 • specifieke componentkeuze;
 • meer product- en materiaalkennis;
 • ontzorgd worden.

Waarom kiezen voor Actemium?

 • we zijn een partner met ruimte en wereldwijde ervaring;
 • je hebt bij ons maar één aanspreekpunt voor al jouw vragen;
 • je profiteert van onze voordelige productiefaciliteiten en grote inkoopkracht;
 • we maken heldere afspraken met je over prijzen en kosten;
 • natuurlijk kiezen we de aanpak die voor jou het beste werkt
 • ook in Supply Chain Management denken onze professionals met je mee; 
 • wij staan garant voor kwaliteit en zijn onder andere UL508-gecertificeerd

Paneelbouw: standaardoplossingen, maatwerk of series

Seriematige paneelbouw
Efficiëntie staat bij seriematige paneelbouw voorop. We hebben efficiënt ingerichte werkprocessen en een werkplaats die volgens de lean-filosofie is ingericht. Alle handelingen die geen waarde toevoegen, elimineren we. vaak beginnen we een serie met een prototype of enkele panelen. Samen met jou kijken we hoe we je product optimaliseren. Verder selecteren we kwaliteitscomponenten tegen een zo laag mogelijke prijs. We kijken waar we kosten kunnen besparen bij de assemblage door het automatiseren van zo veel mogelijk handelingen.

Projectmatige paneelbouw
Bij projectmatige paneelbouw wil je kunnen rekenen op nauwkeurigheid, kennis en flexibiliteit. Met keer op keer een nieuw vraagstuk vanuit de eindgebruiker, vraagt dit om specifieke aanpassingen in de aansturing van iedere machine. De mate van standaardisatie is laag en daarbij is het partnership van groot belang om projectmatige vraagstukken terug te brengen tot modulaire bouwstenen. Ga jij je daarnaast richten op de Amerikaanse en/of Canadese markt en zoek je hiervoor een UL508A gecertificeerde paneelbouwer? Juist bij deze specifieke trajecten ben je bij ons aan een vertrouwd en ervaren adres.

Getest en getoetst!
Of het nu gaat om seriematige of projectmatige paneelbouw; je ziet je panelen al vóór de productie. We ontwerpen 3D in E-plan Pro Panel om eventuele fouten vroeg in het proces te ondervangen. Alle panelen worden uitgebreid getest en getoetst aan normen zoals UL, NEN, EN60204 en NEN EN 3140. Bij grotere series ontwikkelen we samen test equipment om het afnameproces te vereenvoudigen, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

Onderdeel groot technisch netwerk
Reken in ons partnerschap op kwaliteit, transparantie, korte doorlooptijden, en kostenefficiency. We hebben meerdere productielocaties in Nederland, dus zijn altijd dichtbij. Dan heb je ook nog het voordeel dat we onderdeel zijn van een groot technisch netwerk. Dit betekent dat we snel op kunnen schalen in productiecapaciteit. Ook zijn we specialist in elektronica. We zijn in staat om bepaalde componenten zelf te ontwikkelen en fabriceren. Dit resulteert in interessante kostenbesparingen.

Door blijven groeien
Jouw groei is ons uitgangspunt. Vanzelfsprekend wil je altijd concurrerend zijn. Daarom maken we van alle aanvragen vooraf een specifieke businesscase. Al nieuwsgierig hoe we jou qua productie ondersteunen?

Optimalisatie van Productieomgevingen

Niet alleen door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige en veilige oplossingen, maar ook door langdurige besparingen op industriële automatisering kunnen we meerwaarde realiseren. Meer inkoopkracht, seriematige paneelbouw, uitgekiend voorraadbeheer, vergaande automatisering en voordelige productie faciliteiten leiden tot verdere optimalisering van productie omgevingen.

Actemium wil je zien groeien. Daarom leren we je graag van binnen en van buiten kennen: van inkoop tot en met techniek. Op basis daarvan gaan we op zoek naar oplossingen die voor jou werken.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.