Home Solutions & Services Het bbl-traject van Michel bij Actemium
Haalt het beste van jou binnen naar buiten!

Het bbl-traject van Michel bij Actemium

Michel is eerste monteur bij Actemium. Lees hieronder het hele verhaal van Michel.

Tien jaar lang werkte Michel bij een metaalbedrijf. Maar doorgroeimogelijkheden had hij niet. Daarom besloot hij bij Actemium een nieuwe uitdaging aan te gaan: de bbl-opleiding eerste monteur elektrotechnische systemen en installaties. “Ik heb er lang over gedaan om deze stap te zetten”, vertelt Michel. “Ik voelde me vroeger al onzeker op school, of ik het allemaal wel kon. Daarom ben ik na de middelbare school gaan werken. Maar ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Dankzij de goede ondersteuning binnen Actemium heb ik in het afgelopen jaar superveel geleerd.”

 

Ontdekken hoe leuk elektrotechniek is

Gevoel voor techniek had Michel wel. Maar van elektrotechniek wist hij tot een jaar geleden helemaal niks. “In mijn gesprek met Actemium kreeg ik de vraag of ik me wilde laten om- of bijscholen. Je snapt dat ik daar tegenop zag. Ik wilde liever eerst een paar maanden de tijd hebben om te ontdekken of ik elektrotechniek wel leuk vond. Al heel snel kwam ik elke ochtend vrolijk uit bed om naar mijn werk te gaan. Dus dat zat wel goed.”

Door de goede ondersteuning durfde ik het aan om een bbl-opleiding te gaan volgen.

Begeleiding en ondersteuning

De manier waarop Michel vanaf de eerste dag werd begeleid gaf hem meer zelfvertrouwen. “Op de werkvloer werd ik al snel in het diepe gegooid. Om te kijken wat ik wel en niet kon. Maar alle collega’s hielpen me hier graag. Ook de ondersteuning van HR was heel goed. En dat is nog steeds zo. Regelmatig gaan we even zitten. Dan vragen ze hoe het met me gaat, waar ik tegenaan loop en of ik ergens hulp bij wil. Daarom durfde ik het aan om het bbl-traject te gaan volgen.”

Een nieuw avontuur in de paneelbouw

Zo begon Michel een jaar geleden aan een nieuw avontuur. “Vier dagen in de week bouw ik series besturingspanelen bij de businessunit Seriematige Paneelbouw in Veghel. De ene keer gaat het om bijvoorbeeld 50 grote kasten waar ik drie maanden mee bezig ben. De andere keer om 15 stuks waarvoor ik twee weken de tijd heb. Mijn praktijkbegeleider, een ervaren collega, neemt alle stappen met me door. Vervolgens monteer ik volgens de tekening alle componenten en leg ik de bedrading aan.

Start een van de bbl-trajecten bij Actemium
Met de bbl-trajecten bij Actemium kun je leren of een baan in de elektrotechniek of mechanische techniek bij jou past. We zorgen voor goede begeleiding die bij jou past. Na het bbl-traject ben je verzekerd van een baan bij een van onze businessunits in Veghel of Schijndel.

Trots op zijn ontwikkeling

Michel kijkt met een trots gevoel terug op zijn eerste jaar als eerste monteur in opleiding. “Ik heb in die korte tijd veel geleerd. Zo kan ik nu beredeneren welke draaddikte ik moet gebruiken voor componenten met een bepaald amperage. En ik merk nu foutjes op. Dan overleg ik met de projectleider bijvoorbeeld of de juiste componenten zijn aangeleverd.”

Ja, ik heb hier een geweldige plek gevonden om het vak te leren!

Een geweldige leer-werkplek

En dan is er dus de schooldag. Hoe gaat het daar? “Eigenlijk best goed”, lacht Michel. “Dat komt ook door de ondersteuning die ik binnen Actemium krijg. Goede verslagen schrijven vind ik bijvoorbeeld heel moeilijk. Mijn praktijkbegeleider helpt me daarbij. Hij geeft aan hoe ik iets duidelijker kan vertellen, welke informatie ik nog moet toevoegen en hoe ik er een overzichtelijk geheel van kan maken. En als ik me druk maak over een proefwerk, dan loop ik even bij HR binnen. Zij kijken dan hoe ze me kunnen helpen. Ja, ik heb hier een geweldige plek gevonden om het vak te leren!”

Meld je hier aan

Ben jij geïnteresserd in een van de bbl-trajecten?

Vul dan onderstaand formulier in zodat wij contact met je kunnen opnemen.

  • dd/mm/jjjj
  • Vul dit alleen in als je een voorkeur hebt
  • Vul hier de naam van je opleiding én school in
  • Geef aan of je eerder een andere opleiding(en) hebt gevolgd

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.