Home Solutions & Services Plant Design Process Control & OT Engineering
Uw ideeën worden werkelijkheid met Plant Design

Process Control & OT Engineering

Processen automatiseren en informatiseren voor beheersing procesvoering

Operationeel excelleren kan alleen als je industriële automatisering op orde is. Hierdoor zit je kort op de bal en stuur je proactief op kwaliteit en efficiëntie. Ideaal, want seriematig produceren is niet meer van deze tijd. Veel liever werken we ordergestuurd en dus klantgericht. Met dit in het achterhoofd, automatiseren we jouw processen.

Eindelijk overzicht door informatisering

Binnen industriële omgevingen is er veel data in omloop. Maar hoe zorg je voor overzicht en structuur? Specifieke bedrijfsinformatie moet immers snel en bij de juiste personen terecht komen. Verder wil je vooral op tijd bijsturen en niet achteraf. En hoe zit het met de productiecijfers, storingen en stilstanden? Hoe staat het verbruik in relatie tot wat er geproduceerd is, en wat zijn de afwijkingen?

Mooi: geïntegreerd met huidige systemen en machines

Al deze informatie is er vaak wel; alleen zit er geen lijn in. Industriële automatisering biedt uitkomst en fungeert als dirigent van vele verschillende informatiestromen. Het koppelt alle bedrijfsdata aan elkaar en werkt volledig geïntegreerd met bestaande systemen en machines. Zo komt er diepgaand inzicht in je productieprocessen. De medewerkers krijgen de informatie voor hun taakuitvoering op maat aangereikt.

Minimale investeringen, maximale output

Slimme automatiseringsoplossingen zijn interessanter dan ooit om in te investeren. Van een investering in een fabriek bedraagt het aandeel automatisering zo’n 10%, terwijl automatisering wel voor 90% bepaalt hoe je fabriek gaat functioneren. Digitalisering zorgt ervoor dat alles goed gemanaged is, van kantoor tot werkvloer. Het omvat onder andere de besturing, meting en regeling van je installaties en de informatisering van jouw administratieve processen.   

Continue hoge performance

Van downtime naar uptime. Altijd inzicht in realtime productiecijfers. En zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen van industriële automatsering. Rode draad is dat het resulteert in een continue hoog performancelevel. Dit leidt weer tot een goed functionerende productievloer en de juiste inzichten om in de toekomst steeds efficiënter en meer betrouwbaar te produceren. Kortom: je kunt er operationeel, tactisch en strategisch mee vooruit.

De OT Engineer

Industriële automatisering vereist tegenwoordig een nieuwe generatie van Proces Control Engineers. Engineers met kennis van nieuwe technologieën die zijn overgenomen uit andere industrieën. Op het gebied van de automatisering verandert de rol van de Proces Control Engineer snel in een meer veeleisende rol om de steeds veranderende operationele technologie in de productieomgeving aan te pakken. We bevinden ons in een tijdperk waarin deze ingenieurs evolueren naar veel meer veelzijdige teamleden die verder moeten reiken dan de zeer gespecialiseerde en speciaal gebouwde industriële apparatuur en beginnen de invloed van informatietechnologie (IT) te omarmen. Een meer geschikte omschrijving voor deze Proces Control Engineer kan de OT Engineer zijn.

Wil je meer weten over industriële automatisering? Neem voor meer informatie contact op met:
Bert Staal
Client Manager - Veendam / Zwolle
[javascript protected email address]
+31 (0)6 27 85 20 87
Voor vragen kun je ook gebruik maken van het contactformulier