Process engineering: de weg naar een optimaal productieproces

Process engineering is een van de belangrijkste schakels bij het ontwerpen van een fabriek. In feite wordt een op zichzelf staande techniek slim geïntegreerd binnen het productieproces. Actemium ontwerpt geheel nieuwe procesinstallaties (greenfield) en verzorgt aanpassingen aan bestaande installaties (brownfield). Ons doel? Zorgen voor jouw optimale productieomgeving.  

Wat is je procesontwerp doel?

Je hebt een doel voor ogen: efficiënter, veiliger, duurzamer, flexibeler en/of goedkoper produceren. Via process engineering worden die ideeën ook echt werkelijkheid. We kennen de kracht van technologie en zetten die in om jullie productieomgeving te optimaliseren. De technische innovaties die je voor ogen hebt, worden met uiterste precisie ontwikkeld en ingepast binnen het procesontwerp van je fabriek of nieuwbouw.

Het totaalplaatje

Productieomgevingen optimaliseren is complex, omdat we te maken hebben met uitdagende omgevingen. Alle stappen in het productieproces komen aan bod. Productbereidingsprocedures, natuurkundige wetten en scheidingstechnieken komen samen. Onder andere studies, berekeningen, datasheets, processimulaties en de gehele levenscyclus van de installaties worden in kaart gebracht.   

Ervaren team process engineers

Ons team van process engineers staat klaar om je industriële prestaties te verbeteren. Een grote meerwaarde is dat we praktijkervaring hebben binnen verschillende productieomgevingen. Als je producten op een bepaalde temperatuur wilt vermengen, dan weten we wat hier technisch voor nodig is. Door onze kennis en ervaring weten we precies wat de impact van een procesontwerp is op jullie product. Dit stelt ons in staat om technische innovaties te sturen. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan Cleaning In Place? Geen probleem, dit regelen we. 

Onafhankelijk naar beste oplossingen

Alleen de oplossingen die het productie verbeteren, zijn voor ons goed genoeg. Daarom is het zo belangrijk dat we onafhankelijk opereren van leveranciers. Hierdoor kiezen we de oplossing die het beste bij jullie past. Deze onafhankelijkheid resulteert in de meest krachtige oplossingen voor je productieproces.

Wil je meer weten over process engineering? Neem voor meer informatie contact op met:
Erik Folkert
Business Consultant - Veendam / Zwolle
[javascript protected email address]
+31 (0)6 22 69 59 05
Voor vragen kun je ook gebruik maken van het contactformulier