Artificial Energy Intelligence als motor
Proces Stabilisatie

Op zoek naar dé manier om processtabiliteit voor je fabriek te verhogen? Met Artificial Energy Intelligence (Aei®) is constant sterk presteren een feit. Denk aan meer uptime en minder discontinuïteit. Het principe is simpel: door constant de conditie van je machines te monitoren, voeren we op het juiste moment het juiste onderhoud uit.

Artificial Energy Intelligence als motor

Aei® biedt grenzeloze mogelijkheden om je fabriek te optimaliseren. In het kort komt het erop neer dat we historische data, energiemetingen en monitoring gaan gebruiken om je fabrieksprestaties op alle fronten te verbeteren.

Hoe gaan we te werk?

  1. We brengen historische data en energiemetingen op assetniveau in kaart. Als het nodig is, plaatsen we energiemeters. Uiteraard zorgen we ervoor dat je productie gewoon doordraait.
  2. Vervolgens gaan we de machines in near real-time monitoren en analyseren. Differentiatie is mogelijk op het niveau van de fabriek, productielijn of zelfs per individuele machine.

Predictive maintenance

Hier wordt het interessant en komt echte fabriekswinst om de hoek kijken. Door near real-time te analyseren, hebben we de conditie van je machines perfect in beeld. Afwijkend energieverbruik in het productieproces kunnen we snel signaleren. Op basis hiervan kunnen we storingen in een vroeg stadium ontdekken en kan het onderhoud dat de komende tijd nodig is, nauwkeurig voorspeld worden: predictive maintenance.

Meer uptime, minder uitval

Kortom: via Artificial Energy Intelligence heb je de beschikking over informatie waarmee je op de lange termijn je fabrieksprocessen optimaliseert. Zo kun je bijvoorbeeld veel strategischer onderhoudsstops plannen. In de toekomst zijn de kostbare fabrieksstops misschien zelfs overbodig, omdat er constante aandacht is voor effectief onderhoud. Reken verder op een flinke uptime verbetering en minder uitval op de productievloer. Ook je besparingsdoelstellingen en een lagere footprint liggen binnen handbereik.

  • Proces verduurzaming
    Snel weten waar je 5 tot 15% extra kunt besparen? Informeer naar de CO2-reductietool (CRT). Zo ben je op basis van concrete maatregelen gedecideerd op weg naar optimale energieprestaties en een lagere footprint. 
  • Proces efficiëntie
    Hoe bereik je een efficiënt productieproces op een slimme manier? Door de inzet van Artificial Energy Intelligence (Aei®) zijn proces efficiëntie en energiebesparingen realiteit.
Op zoek naar een onafhankelijke en ervaren industriële partner voor de optimalisatie en verduurzaming van uw fabriek? Neem voor meer informatie contact op met:
Martin van Hal
Business Unit Manager - Veendam / Zwolle
[javascript protected email address]
+31 (0)6 25 73 45 60
Voor vragen kun je ook gebruik maken van het contactformulier