Manufacturing Operations Management System

Het Manufacturing Operations Management System (ook wel MOM of MES genoemd) verzorgt de integratie tussen uw ERP en de productiebesturing. Deze functionele laag geeft u inzicht en overzicht over de voortgang en afwijkingen in uw productieproces. Het MES zorgt voor een efficiëntere uitvoering van uw productieorders en helpt u om uw operational excellence doelen te bereiken door een optimale inzet van mensen en middelen.

Hoe gaat Actemium te werk?

Er is een sterk groeiende behoefte naar verticale integratie van controls, MES en ERP. Enkele vraagstukken die voor Actemium consultants tot de dagelijkse kost behoren zijn: ‘Welke oplossingen passen het beste bij uw processen?’, ‘Hoe zet ik mijn eisen en wensen gestructureerd en helder op papier?’ en ‘Wat kost het en wat levert het op?’.

Kritische sparingspartner

Of het nu gaat om een quickscan, om de toegevoegde waarde van een MES systeem aan te tonen, of om het beschrijven van uw eisen en wensen in een functionele specificatie. De consultants van Actemium begeleiden u graag naar het gewenste eindresultaat. Naast automatiseringskennis heeft Actemium ook specifieke proceskennis waardoor u verzekerd bent van een kritische sparringspartner. Uiteraard zijn onze consultants getraind in de standaarden ISA-88 en ISA-95 en hebben ze een brede kennis van en ervaring met producten en technologiën. Onze dienstverlening is een verlengstuk voor uw organisatie

 

MES en MOMS assessment

Middels een MOM en MES assessment analyseren onze business consultants uw productieprocessen en de daarbij gebruikte automatisering. Met workshops, interviews en brainstormsessies wordt uw huidige situatie in kaart gebracht en mogelijke wensen en verbeteringen geïdentificeerd. Niet alleen van IT landschap maar vooral inzicht in de processen AS-IS en het werken aan een TO-BE situatie waarbij automatiseringskansen inzichtelijk worden gemaakt. Het resultaat van dit assessment vormt het fundament voor uw business case.

Voor de uitvoering van het MOM en MES assessment maken we gebruik van een bewezen methodiek. Deze methode is enerzijds gebaseerd op de ISA88, ISA-95 en ISA-99 standaarden. Anderzijds maken we gebruik van best practices vanuit onze eigen projecten, ontwikkelingen van de software platformen en studies van onder andere MESA, ARC, Gartner en natuurlijk Actemium zelf.

Eventuele onderdelen MOM en MES assessment

De MOM en MES assessment kan bestaan uit:

  • Awareness workshops.
  • Interviews met stakeholders.
  • Inventarisatie van uw huidige IT landschap.
  • Inventarisatie van uw operationele knelpunten.
  • Toekomstige eisen en wensen.
  • Fit/Gap-analyse
  • Concreet actieplan
  • Business Case

Het resultaat: Uw roadmap voor een “Integrated Smart Factory”.

 

User Requirements en pakketselectie

Aansluitend op de MOM en MES opportunity assessment kunnen we uw user requirements gaan beschrijven. Een User Requirement Specificatie (URS) vormt de basis voor de selectie van software applicaties, het uitgangspunt voor uw scope, projectaanpak en budget en de basis voor de implementatie.

Indien wenselijk kunnen wij u volledig begeleiden in het selectieproces. Wij kennen de do’s en don’ts, mogelijkheden en onmogelijkheden en kunnen de juiste vragen stellen tijdens demo’s en presentaties.

Neem contact op met onze experts voor meer informatie over
MES / MOMS oplossingen
Rick Booij
Business consultant - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 46 84 80 99
Gert Ippel
Consultant Industrial Cybersecurity - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 40 48 65 66
Stephan Dielemans
Business Consultant - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 23 23 25 53
Derk Dijk
Technisch Consultant MES/MOM - Actemium Doetinchem
[javascript protected email address]
+31 (0) 6 10 09 88 10
Voor vragen kun je ook gebruik maken van het contactformulier