Consultancy

MES/MOMS

Op zoek naar een geschikte MES/MOMS-oplossing voor jouw bedrijf? Wij kunnen je hierbij helpen, met het door ons ontwikkelde stappenplan begeleiden we jou naar de beste oplossing passend bij jouw specifieke situatie.

Wil jij je productie optimaal inplannen en aansturen? Je klanten sneller en beter bedienen door papierloos te gaan werken? Wij verstrekken advies op onafhankelijke basis over de meest geschikte MES/MOMS-oplossing voor je bedrijf. We zijn je partner vanaf het eerste verkennende gesprek tot en met de kwaliteitsbewaking gedurende de implementatie

Jouw situatie

Wil je ook je productieprocessen stroomlijnen, monitoren en optimaliseren? Een MES/MOM oplossing biedt realtime inzicht in de productieactiviteiten, waardoor bedrijven beter kunnen plannen, de efficiëntie kunnen verbeteren en de productkwaliteit kunnen waarborgen. Het helpt bij het verminderen van kosten, het minimaliseren van stilstand tijd en het vergroten van de algehele productiviteit van de fabriek. Onze consultants vertellen je wat je hiervoor nodig hebt en hoe je het aanpakt. Ze nemen je mee op reis en begeleiden je van het eerste idee tot en met de implementatie.

Onze insteek

Een MES/MOMS oplossing automatiseert je proces voor productie, voorraadbeheer, kwaliteit en onderhoud. Het zorgt ervoor dat je operators op het juiste moment de juiste informatie krijgen om de juiste taken te kunnen uitvoeren. Wij denken met je mee over alle communicatiestromen die hiermee samenhangen. We starten op de productievloer, maar bekijken ook alle stappen die daarvoor zitten. Door het end-to-end proces in kaart te brengen, kunnen we alles overzien en begrijpen we de samenhang. Dit levert soms het inzicht op dat er ook wijzigingen moeten gebeuren aan andere processen om het MES/MOMS optimaal te laten werken. Pas als we deze stap gemaakt hebben, gaan we verder naar de techniek en adviseren we je over een softwareoplossing die aansluit bij wat jij nodig hebt. 

Industrieel Dataplataform

Continuous Improvement
Ben je op zoek naar de juiste technische oplossing voor jouw automatiseringsprocessen?  Wij denken graag met je mee en geven het beste advies om je efficiëntie stapsgewijs en continu te verbeteren.

Onze werkwijze

Wij hebben een stappenplan ontwikkeld om jou te begeleiden naar een passende MES/MOMS oplossing. Bij iedere stap hebben we een dienstverleningspakket dat hierop aansluit. We stemmen onze aanpak af op jouw specifieke situatie. Afhankelijk van waar jij al staat in het traject kiezen we het juiste moment en de juiste vorm om in te stappen.

1)      Analyse

In deze stap komen we gestructureerd te weten wat jouw vraag is. We bekijken je huidige situatie en brengen in kaart wat je wil bereiken. Samen met stakeholders vanuit je productie, voorraad- en kwaliteitsbeheer en maintenance identificeren we de belangrijkste vereisten op basis van een op ISA-95 gebaseerde aanpak. Dit doen we door middel van een bezoek aan je site, een online vragenlijst en interviews. Je ontvangt een rapport met onze bevindingen.

2)      Scope vaststellen

Op basis van je High Level Requirements stellen we een Road Map op voor de implementatie. We visualiseren je werkprocessen en denken ook mee over een goed onderbouwde business case; hiervoor leveren we alle relevante gegevens aan. Je krijgt daarmee inzicht in de Total Cost of Ownership. In deze stap werken we nauw samen, aangezien we veel input van je nodig hebben.

3)      Pakket selectie

Als je zelf nog geen keuze gemaakt hebt voor een bepaald systeem gaan wij verschillende oplossingen vergelijken met jouw High Level Requirements. Aan iedere oplossingen hangen we een score.

4)      Gap analyse

Via de road map gaan we de kloof dichten tussen je huidige en je gewenste situatie. We inventariseren wat we met software moeten oplossen om de requirements uit stap 2 te bereiken. Hier kunnen ook proces- of andere optimalisaties uit voortkomen. Voor zaken die wij niet zelf kunnen verbeteren, kunnen wij een beroep doen op gespecialiseerde partners binnen ons netwerk.

5)      Pilot

We komen nu tot een gedetailleerde road map en gaan in de richting van een pilot. Vanaf deze stap betrekken wij onze projectorganisatie erbij. Onder het motto ‘think big, start small’ beginnen we met iets kleins waarmee we direct relevante problemen aanpakken. Betrokken stakeholders maken hierbij kennis met elkaar, de software en elkaars processen.
Onze engineers configureren de geselecteerde software op maat van jouw behoeften en rollen deze uit volgens erkende methoden (waterval, scrum, hybride). Onze consultants bewaken de kwaliteit. Zo borgen we dat jouw requirements goed terugkomen in het pakket en dat we leveren wat we beloofd hebben.

6)      Continuous improvement

We hebben nu samen veel kennis opgebouwd over je organisatie. Vanaf dit moment kunnen wij je adviseren over iedere verdere verbeterstap die je wil maken. Ook in de software die geïmplementeerd is zit een stuk continuous improvement. Er ligt nu een sterke basis om je efficiëntie stapsgewijs en continu naar een nog hoger niveau te tillen!

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.