Partners

Actemium heeft een aantal strategische partnerschappen met data analytics-softwareleveranciers. Afhankelijk van jouw specifieke geval en branche gebruiken we de juiste oplossing om jouw productie-uitdagingen aan te gaan.

Aveva – Wonderware

Met de grootste installed base en een breed productaanbod met een rijke functionaliteit is Wonderware/AVEVA al decennialang dé drijvende innovatiekracht op het gebied van industriële software. Wereldwijd maakt ruim een derde van alle bedrijven gebruik van Wonderware software om de plant te runnen. Het is het kloppend hart waar alles om draait en waarmee alle processen in goede banen worden geleid in de meest uiteenlopende bedrijfssectoren.

Wonderware zet industriële data om in bruikbare stuurinformatie. Fabrieken genereren dagelijks enorme hoeveelheden data, maar zonder operationele context en bedrijfscontext blijft de toegevoegde waarde van deze data beperkt. Contextualiseren van de data – Manufacturing (Data) Analytics – stelt bedrijven in staat alle beschikbare data (productiedata, onderhoudsdata en kwaliteitsgegevens) te ontsluiten en optimaal te benutten waardoor een goed totaalbeeld ontstaat.

Door historische fabrieksdata om te zetten naar waardevolle bedrijfsinformatie kunt u beter onderbouwde beslissingen nemen en zo verbetert u de efficiency van uw productie; sneller, kwalitatief beter en kostentechnisch voordeliger!

TrendMiner

Procesproductiebedrijven streven er voortdurend naar om de algehele effectiviteit, prestaties en winstgevendheid van apparatuur te optimaliseren, terwijl ze voldoen aan nieuwe en lopende voorschriften. Met de juiste tools en expertise kan de schat aan data die door deze bedrijven wordt gegenereerd op basis van sensoren, instrumenten en assets worden geanalyseerd en gebruikt om processen te optimaliseren. Maar traditionele ‘big data’-oplossingen vereisen complexe IT-projecten en datawetenschappers om modellen te bouwen en te onderhouden. Deze aanpak is niet alleen kostbaar en tijdrovend, maar kan ook knelpunten veroorzaken en tegelijkertijd hun eigen proces- en activa-experts onderbenutten.

TrendMiner van Software AG stelt domeinexperts in staat om de prestaties van productieprocessen te analyseren, bewaken en voorspellen via een intuïtieve gebruikersinterface, zonder dat er ondersteuning nodig is van datawetenschappers of IT. Met TrendMiner kunnen procesingenieurs en operators gemakkelijk trends zoeken, hun procesgegevens direct bevragen, vingerafdrukken maken voor vroegtijdige waarschuwingen en de prestaties van batch-, kwaliteits- en continue productieprocessen voorspellen.

Met TrendMiner kunnen proces- en activa-experts nu:

  • eerder onopgeloste vragen oplossen, zoals het identificeren van de hoofdoorzaken van prestatiedalingen.
  • de geldigheid van een hypothese testen en verifieren, zodat deze kan worden aangepakt of uitgesloten.
  • nieuwe manieren vinden om de prestaties te verbeteren door middel van inzichten verkregen uit gegevens.
  • bruikbare dashboards gebruiken om de operationele prestaties in realtime te bewaken.
  • contextuele informatie van bedrijfsapplicaties van derden gebruiken om meer inzicht te krijgen in operationele prestaties.