Data Analytics

Accelerating your digital transformation

Onze klanten in de industrie en logistiek worden geconfronteerd met veranderende verwachtingen en koopgedrag van hun klanten: hogere kwaliteitseisen, personalisering, snellere levering, grotere prijsdruk, een wijzigende distributie kolom, om er maar een paar te noemen. Dit stelt andere eisen aan de productie en de logistiek.  Kleinere productie runs, flexibeler produceren, meer productvarianten, constantere hoge kwaliteit, geïntegreerde supply-chains, en dat alles wel tegen een competitieve vaak lagere kostprijs. Dat vraagt om aanpassing, verandering, geen revolutie maar wel snelle evolutie.

Digitale transformatie

Bij Actemium is digitale transformatie geen buzz woord meer. Als antwoord op de veranderende klantvraag helpen wij klanten op hun weg naar digitalisering van hun processen en fabrieken. Of  je het nou smart factory, industrie 4.0 of smart industry noemt, het draait om het veranderen van de organisatie, processen, mensen en machines door de inzet van (nieuwe) digitale technologieën. Veelal mogelijk gemaakt door de toenemende hoeveelheid data, het vermogen om deze al dan niet in de cloud, met behulp van machine learning snel te analyseren en nieuwe data te verzamelen met IIoT sensoren.

We zijn al jaren gekend als dé expert in industriële automatisering. Wij kennen de processen, de data en de automatisering bij de klant. Het is juist om deze OT-domeinkennis gecombineerd met de kennis van IT, data-engineering en -analyse dat klanten ons kiezen om hen te begeleiden op de weg van digitale transformatie.

Ondersteuning in data analytics

Op het gebied van data analytics ondersteunen we onze klanten bij:

  • het digitaliseren van informatie die nog niet digitaal is
  • het verzamelen van data uit verschillende bronnen (PLC/Scada/MES/ERP/Extern)
  • het bewerken, valideren en integreren van de data uit al deze verschillende bronnen
  • het inzichtelijk maken van de data in dashboards middels visualisatie tools als Power BI, Qlik of Tableau
  • het bouwen van modellen/algoritmes die de processen bij de klant ondersteunen, optimaliseren of voorspellen

Partnerschappen

Door onze partnerschappen met toonaangevende spelers in de wereld van industriële automatisering (Wonderware, Parsec, Lighthouse Systems, GE, TrendMiner, etc), hebben wij kennis van wat hun toepassingen op het gebied van data analytics wel en ook niet kunnen.

Met deze kennis en kunde helpen wij onze klanten om de waarde van data te ontsluiten door samen de weg te bewandelen van descriptive, naar diagnostic, naar predictive en uiteindelijk naar prescriptive analytics.

Samen met onze partner in het Vinci-netwerk, Axians, kunnen wij elk vraagstuk aan, op het gebied van OT & IT en met name de noodzakelijke integratie daarvan.

Onze data analytics oplossingen

Een data analytics traject ziet er voor iedere klant anders uit, simpelweg omdat het vertrekpunt en de doelstellingen voor iedereen anders zijn. De inzet van data analytics door ons om jou te helpen met het versnellen van je digitale transformatie, is daarom geheel afgestemd op jouw bedrijf. We werken met een aantal vaste onderdelen waarmee iedereen snel van start kan gaan.

Van een smart strategy naar smart manufacturing!

Consultancy

De praktijk heeft geleerd dat een digitale transformatie alleen succesvol kan zijn als er niet alleen naar techniek en data wordt gekeken, maar vooral ook naar de organisatie. Onze data analytics consultants kijken daarom voordat een traject gestart wordt, samen met jou naar de connectie tussen strategische doelen en wensen en de mogelijkheden op het gebied van data. De Act to the Max strategie workshop en/of de Data Opportunity Scan kunnen hier beter inzicht in geven.

Historianders

Gebruik je historian eens anders!

Sla je al data op uit je (productie)processen? Maak er dan slim gebruik van. Met onze HISTORIANDERS-aanpak zetten we deze data samen om in waardevolle informatie, bijvoorbeeld op basis van patroonherkenning, en versnellen we de digitale transformatie van je bedrijf. Ieder bedrijf heeft andere data en data-opslagsystemen. Daarom leveren we maatwerk. In plaats van een ‘one size fits all’-softwaretool of -platform brengen wij op gestandaardiseerde wijze eerst de mogelijkheden, beschikbare data en oplossingsrichtingen in kaart. We stemmen de benodigde tooling af op de specifieke situatie van de klant. Ons vertrekpunt is geen platform, maar data waarover jijzelf al beschikt. De aanpak daarna is gestandaardiseerd en afgeleid van het CRISP DM-model voor data-analyse en bestaat uit meerdere stappen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze pagina over Historianders.

CO2 Reductietool

Het verzamelen en analyseren van data omtrent het energieverbruik kan veel opleveren. In geld maar ook in CO2 (kooldioxide) reductie. Om duurzaam te opereren en uw ecologische footprint te verbeteren is CO2-reductie vanzelfsprekend interessant. Maar met de plannen van de overheid om op basis van het klimaatakkoord de uitstoot van CO2 te gaan belasten wordt een reductie daarvan, nóg interessanter. Daarvoor hebben wij de CO2-reductie tool ontwikkeld.

Cyber security scan

Praten over data is praten over veiligheid. Zijn er nog computers in je bedrijf met verouderde operating systemen? In al onze projecten houden we nadrukkelijk rekening met cyber security. We hebben tevens een cyber security scan speciaal voor productiefaciliteiten.  Want, hoewel er op corporate niveau strikte security policies worden opgesteld en technische middelen worden ingezet, beperkt zich dit tot de kantooromgeving en blijven industriële systemen meestal on(der)belicht.

Neem contact op met onze experts voor meer info over onze data analytics oplossingen
Frits de Raad
Business Unit Manager en Principal Data Analytics - Actemium Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 53 90 60 50
Ferry Janssen
Business Consultant - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0) 6 20 50 92 87
Voor vragen kun je ook gebruik maken van het contactformulier