Gebouwautomatisering

In de gebouwenautomatisering is vrijwel niets onmogelijk.

Actemium kan ook hier maatwerk leveren, vanaf engineering tot en met de uitvoering.

Actemium is gecertificeerd en gespecialiseerd in:

  • Datanetwerken (glas en koper)
  • Power Over Ethernet
  • Sociale alarmering en zorgoproepsystemen
  • Domotica (KNX)

Koppelen en integreren van installaties

Door de voortdurende ontwikkelingen in de techniek ontstaat er steeds meer vraag naar het koppelen of integreren van verschillende installaties. Wij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen samen met jou de uitgangspunten en wensen bepalen. Tevens kunnen we je adviseren over de normeringen en wet- en regelgeving waaraan installaties moeten voldoen. Onze engineers en technici hebben ervaring in zowel de industriesector als in de utiliteitssector.

Het VINCI Energies netwerk

Wij werken merkonafhankelijk. Het grote voordeel is dat we elk systeem kennen en weten hoe deze met elkaar te koppelen, mits deze systemen voldoen aan de KNX standaard.
Tevens dankzij het VINCI Energies netwerk is alle benodigde kennis in huis om de diverse disciplines met elkaar te koppelen. Samen met onder andere Axians en Omexom kunnen we een compleet scala van hoog-/middenspanning, elektrotechnische en werktuigkundige installaties, industriële automatisering én ICT realiseren.

Onze engineers brengen het complete proces in kaart met behulp van duidelijke installatietekeningen. En indien er sprake is van een BIM-traject (Building Information Modeling) kunnen we je hier ook uiteraard me van dienst zijn.

Gezondheidszorg

Actemium heeft veel ervaring in de zorg waarbij één onderwerp centraal staat, namelijk de mens!
In de zorg gaat het om mensen. En techniek kan een hulpmiddel zijn om het leven van iemand te vergemakkelijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen in de ouderenzorg of mensen met een lichamelijk of geestelijke beperking.

Onze medewerkers luisteren goed naar de wensen van een zorginstelling of individu. Hiervoor bedenken wij een technische oplossing op maat. In sommige gevallen kan techniek een deel van de menselijke arbeid vervangen en in veel gevallen kan techniek ondersteunen in de dagelijkse werkzaamheden.
Denk hierbij aan communicatie- en beveiligingssystemen, brandmeld- en ontruimingsinstallaties, domotica-installaties en werktuigkundige installaties.
Vaak worden integrale oplossingen bedacht en worden bestaande systemen opnieuw tegen het daglicht gehouden, gemoderniseerd of vervangen.
Door onze ervaring bij verschillende zorginstellingen in zowel bestaande bouw als in nieuwbouw, kunnen we je adviseren over duurzame oplossingen waarbij we uiteraard rekening houden met uw budget. En omdat we bekend zijn met verschillende zorgomgevingen weten we welke behoeftes er zijn bij onze opdrachtgevers op gebied van werktijden, werksituaties en in de omgang met bewoners.

Meer weten over gebouwautomatisering in de industrie, utiliteitsbouw of gezondheidszorg? Vul onderstaande formulier in en één van onze experts neemt contact met je op.

Neem contact op met onze experts voor meer informatie:

Servaas Wiendels
Client Manager - Actemium
[javascript protected email address]
+31 (0)6 51 85 88 09
Raymond Kluin
Client Manager - Actemium
[javascript protected email address]
+31 (0)6 31 65 04 66

Voor vragen kun je ook gebruik maken van het contactformulier: