Powering innovation, driving technology

PCB Assemblage

Wij zijn jouw expert partner in PCB assemblage voor ongeëvenaarde elektronische systemen.

PCB assemblage: een onmisbare schakel in elektronica

PCB assemblage is een onmisbare schakel in elektronica. Printplaten vormen namelijk de basis van bijna elk elektronisch systeem. Voor het ontwerpen en bouwen van die printplaten zoek je daarom een partner met de juiste kennis en voldoende ervaring.

Je bent voor PCB assemblage bij Actemium aan het juiste adres. Of het nu gaat om geautomatiseerde SMD assemblage, of om het handmatig plaatsen van conventionele componenten. Wij kunnen voor jou elke printplaat assembleren. Daarvoor hebben we een aparte afdeling met gespecialiseerde medewerkers en hoogwaardige apparatuur.

PCB assemblage begint met de juiste componenten

Vanuit een nieuw ontwerp stellen we een bill of material list (ofwel BOM-lijst) op. Die gebruiken we als basis voor jouw bestelling. Lever je liever zelf een tekeningenpakket aan? Dan gaan we daarmee aan de slag. Onze inkoopafdeling koopt de noodzakelijke componenten wereldwijd voor je in. En dan zoeken we natuurlijk de beste prijs/leadtime-verhouding voor je en bestellen we op regelniveau. 

Actemium heeft voor  u de keuze uit een breed scala aan geselecteerde leveranciers. Dat is handig wanneer bijvoorbeeld bepaalde componenten niet meer leverbaar zijn. In dat geval kunnen we u al in een vroeg stadium eventuele alternatieven voorstellen. Ook hoort u van ons wanneer sprake is van een zogenaamde last time buy van bepaalde componenten. U weet bij ons dus altijd waar u aan toe bent!

Handmatige of automatische SMD assemblage

Zodra we al het materiaal voor jouw project in huis hebben starten we met de productie. Afhankelijk van het type project kan dit handmatige productie zijn. Maar ook het automatisch plaatsen van SMD componenten behoort tot de mogelijkheden.

Bij automatische plaatsing brengen we eerst de soldeerpasta aan op de PCB; het zogenaamde screenen. Daarna plaatsen we de PCB in onze pick & place machine. Deze machine plaatst de SMD componenten vervolgens geheel automatisch.

Ook solderen doen wij op maat

Nadat de volledige printplaat is bestückt, solderen we deze met onze vapour phasing-machine of met de reflow oven. Wij voeren de productieprocessen standaard loodvrij volgens de RoHs-richtlijnen uit. Eventueel zijn loodhoudende processen volgens MIL-specificaties mogelijk. Ook golfsolderen voor through-hole componenten is voor onze specialisten geen probleem.

Na productie controleren wij de geassembleerde printplaat grondig visueel. We testen de PCBA ook functioneel en voorzien hem eventueel van embedded software.

Unieke combinatie van elektronica en paneelbouw

Bij Actemium in Veghel werken specialisten op het gebied van elektronica en paneelbouw samen onder één dak. Hierdoor kunnen wij ook PCBA’s voor je inbouwen in behuizingen of units. Al dan niet met bijbehorende kabelsets. Dat levert je niet alleen tijdwinst op, maar ook minder handelingkosten!

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.