De meest kritische periode binnen de procesindustrie is ongetwijfeld de turnaround. Tijdens de kostbare fabrieksstop moeten alle werkzaamheden rondom procesinstallaties, industriële automatisering en procestechnologie naadloos samenvallen, zodat de productie weer jaren vooruit kan. Alles staat bij een goede voorbereiding, een flexibel team, kennis van fabrieken en processen en communicatiekracht. Met Actemium haal je een doorgewinterde E&I-specialist én verantwoordelijke partner in huis.

Een rustpunt
Daar waar turnarounds in het verleden om de paar jaar plaatsvonden, is dat nu vaak eens in de zes tot zelfs acht jaar. Dit maakt de onderhoudsstops binnen de procesindustrie alleen maar complexer en kritischer. Onze medewerkers zijn ervaren in het managen van turnarounds op E&I-gebied. Juist in een periode waarin het wemelt van de contractors en niet-dagelijkse werkzaamheden, is een rustpunt nodig.

Ideale voorbereiding
Actemium biedt tijdens deze hectische periode het overzicht. Wij weten dat de voorbereidende fase cruciaal is. Vooraf brengen we helder met onze klant in kaart welke E&I-activiteiten tijdens de stop plaatsvinden, hoe dat werk het beste opgetuigd kan worden, welke werkzaamheden er risicoloos voor de stop uitgevoerd worden en welke na de stop, wie wanneer ingezet gaat worden en wie gecertificeerd is om het werk uit te voeren. We bestellen alle materialen en maken een planning, waarbij we rekening houden met de mechanische planning.

Reken op management met verantwoordelijkheidsgevoel
Als geen ander weten we hoe kostbaar een shutdown is. Hier komt onze diepgaande kennis van procesinstallaties, industriële automatisering en procestechnologie om de hoek kijken. Wij werken al jarenlang voor grote industriële opdrachtgevers in de procesindustrie. Onze kracht? Onze organisatie neemt verantwoordelijkheid door het project uit handen te nemen. We houden onze klanten tijdens het hele traject op de hoogte via onder andere heldere dashboards en rapportages, eventueel direct in het systeem van onze klant. Zo weten onze klanten op elk moment wat de status is van onze werkzaamheden tijdens de stop.

Ervaren E&I-team
Het doel is duidelijk: alles moet op E&I-gebied in optimale staat worden gebracht, zodat de plant de komende zes tot acht jaar vlekkeloos draait. Een ervaren team dat bestaat uit: projectmanagers, veiligheidsdeskundigen, supervisors, werkvoorbereiders, operationeel uitvoerenden en inbedrijfstellers staat voor je klaar om alles rondom de shutdown te regelen. Alle systemen die los zijn geweest worden getest, alle E&I apparatuur op werking gecontroleerd zodat niets een goede en snelle opstart in de weg staat.

Groot oplossend vermogen
Onze drive om complexe turnarounds op een vlekkeloze manier te managen, is grenzeloos. Door onze netwerkorganisatie kunnen wij tijdens de stop alle uitdagingen en issues snel én op eigen kracht oplossen. Wij verzorgen turnarounds voor onder andere BP, Gunvor, Neste Oil, SABIC, Zeeland Refinery en Yara.

Meer info
Neem voor meer informatie contact op met één van onze experts of lees hieronder onze blogs. 

Lees de blogs over onze turnaroundwerkzaamheden: