Home Solutions & Services Maintenance Maintenance oplossingen Onderhoud van industriële on-line analysers
Cruciaal voor productieprocessen
Onderhoud van industriële on-line analysers

Het vlekkeloos functioneren van on-line analysers is cruciaal voor het goed en veilig laten verlopen van vele processen in de olie & gas, chemie en petrochemie. Periodiek preventief onderhoud en de tijdige vervanging van on-line analysers zijn dus onmisbaar. Maar niet iedere onderneming heeft hiervoor de juiste of voldoende specialisten in huis. Daarom doen vele producenten - sommige al decennialang - een beroep op de expertise van de analyse teams van Actemium.

Actemium heeft binnen haar brede programma van industriële dienstverlening ook op het gebied van on-line analysers én gasdetectie, in meer dan 50 jaar, een unieke specialisatie opgebouwd.

Die specialisatie betreft naast het onderhoud, kalibreren en eventuele vervanging van on-line analysers – merkonafhankelijk – ook de inbedrijfstelling.

Onze tientallen analyser technici – van E&I-monteurs tot en met laboranten – zijn ervaren in bijna alle processen en meetprincipes.  Ze werken op veiligheidsladder niveau 4. Onze analyse teams worden dan ook dagelijks ingezet door opdrachtgevers in het gebied van Rijnmond tot en met Antwerpen, en van Zeeland tot en met West-Brabant. Vooral opdrachtgevers in de olie & gas, chemie en petrochemie maken gebruik van onze teams, maar hun expertise kan ook worden ingezet voor andere sectoren.

Rapportage en data voor audits

Het belang van betrouwbare en goed werkende on-line analysers is niet te overschatten. Als producent wil je de input en de output van je grondstoffen via de on-line analysers steeds kunnen monitoren en controleren, maar ook wat er tijdens de processen allemaal gebeurt. Alleen dan kun je de kwaliteit van je producten en de voortgang en veiligheid van je processen bewaken.

En alleen dan kun je voldoen aan de wet- en regelgeving én instaan voor de veiligheid van je medewerkers en de omgeving waarin je produceert. Onze analyse teams zorgen ervoor dat de on-line analysers goed functioneren, maar ook dat de data die ze genereren vastgelegd wordt in duidelijke rapportage. Zo is de producent goed voorbereid op audits.

Preventieve onderhoudsschema’s afgestemd op specifieke behoeftes

De meeste van onze opdrachtgevers kiezen voor contracten waarin het volledige onderhoud aan ons wordt uitbesteed. Deze voorzien bijvoorbeeld in preventieve onderhoudsschema’s die precies worden afgestemd op de specifieke behoeftes. Dan kunnen we de klant helemaal ontzorgen. Preventief onderhoud resulteert in de reductie van downtime door hoge beschikbaarheid van equipment.

Het opstellen van een onderhoudscontract gebeurt na het ontvangen van de analyser installed base met de technische opzet bij de klant en de schouwing van de installatie. De klant kan het onderhoud volgen via een real-time maintenance dashboard met contract-KPI’s.

Tot onze specialismen behoren:

Emissie monitoring

Gasdetectie

Chemicaliën dosering

Monstername systemen

Watermetingen (zoals pH, opgeloste zuurstof en geleidbaarheidsmetingen)

Analyse huizen en kabinetten

Sample recovery systemen

Chromatografie en titratie systemen  

Meer informatie?

Neem contact op met Jordy Walraven.

Jordy Walraven
Business Unit Manager - Goes
[javascript protected email address]
+31 (0)6 11 30 80 82