Safety Excellence
Continu investeren in veiligheid

Onze medewerkers zijn ons grootste bezit. Zíj zijn het die elke dag bij onze klanten het verschil maken en de kans lopen in een onveilige situatie te belanden. Voor hun eigen veiligheid en die van onze klanten, vinden we het belangrijk dat zij zo bewust mogelijk met veiligheidsrisico’s omgaan.

Niemand gaat ‘s morgens weg met het idee dat hij nooit meer thuis komt.

Of we nu E&I-installaties onderhouden of een fabrieksstop uitvoeren: bij Actemium staat veiligheid op één. Ons streven: nul ongevallen en nul procent uitval door beroepsziekten. Ofwel: Safety Excellence! Dus zetten we fors in op het creëren van meer veiligheidsbewustzijn onder onze medewerkers. We willen een zo veilig mogelijke werkomgeving voor onze medewerkers creëren.

Veilig werken is wat iedereen verdient!

Op 19 juni 2019 vond de  safety medewerkers bijeenkomst plaats van de Maintenance business unit in Goes. Een heftige middag, waar veel ruimte was voor emoties. We hadden een gastspreker, Lars van Rode, uitgenodigd die over de persoonlijke gevolgen van zijn arbeidsongeval vertelde. Dit heeft meer impact op je omgeving dan je denkt. Bekijk de video van onze safety medewerkersbijeenkomst. 

Lars van Rode: de persoonlijke gevolgen van een arbeidsongeval

De Vlaamse Lars van Rode werkte in 2004 als vakantiekracht in een logistiek centrum. Hij werd aangereden door een heftruck en één van de lepels doorboorde zijn linker bovenbeen. Zijn dijbeenslagader en zenuwen bleken onherstelbaar beschadigd. Lars’ been werd net onder zijn knie geamputeerd. Complicaties zorgden voor een 8 jaar durende lijdensweg met maar liefst 24 operaties. Zijn verhaal motiveerde Lars om anderen te wijzen op nut en noodzaak van veilig werken. Tijdens zijn verhaal komen de fysieke, emotionele en sociale gevolgen van een arbeidsongeval uitgebreid aan bod.

Lars: “Het vertellen van mijn verhaal geeft me de kans om mensen te motiveren om veilig te werken. Veilig werken is voor veel mensen een vrij abstract begrip. Ik maak het tastbaar. De verantwoordelijkheid die werknemers op de werkvloer hebben om op elkaar te letten en de plicht om onveilige situaties actief te detecteren en te melden zijn een absolute prioriteit.”

Bewustzijn blijven triggeren

Naast het uitnodigen van gastsprekers, geven we ook training en coaching. En blijven we voortdurend zoeken naar nieuwe manieren om het veiligheidsbewustzijn van onze werknemers te verbeteren. Zodat ze continu alert blijven. Juist ook als ze iets doen wat ze al honderden keren hebben gedaan Daarom investeren we in veiligheid. 

Meer weten?

Wil je weten welke middelen we nog meer inzetten om de alertheid te verhogen? Bekijk dan de video over de inzet van Virtual Reality!