Home Solutions & Services Watermanagement Oplossingen Waarnemingen Registratie Systeem (WRS)

Waarnemingen Registratie Systeem (WRS)

Voor het waterbeheer in Nederland, levert Actemium diverse oplossingen. Zo ontwikkelde Actemium speciale software voor de waterspecialist die in en rondom het water metingen uitvoert en waarnemingen registreert.

Altijd up-to-date

Wie als waterspecialist in het veld werkt, moet volgens de Kader Richtlijn Water (KRW) metingen verrichten. Metingen die aantonen wat de kwaliteit van het water is, waar verbeteringen mogelijk zijn en welke doelen er behaald kunnen worden. Vooralsnog een arbeidsintensieve taak, maar met de handige gebruikersinterface van het Mobiel Geografisch Waarnemingen Registratie Systeem (WRS), is dat voorgoed verleden tijd. Het WRS, meet, zoekt, registreert en archiveert. Geen losse formulieren en briefjes meer, maar alle gegevens direct op één plek beschikbaar. Dát noemen ze nou efficiency.

Historische en actuele informatie, altijd en overal

De WRS software van Actemium is een handige, gebruiksvriendelijke en mobiele interface. De slimme software weet bijvoorbeeld exact op welke locatie u zich bevindt en welke objecten op en nabij die plek aanwezig zijn. Dat betekent dat u niet meer hoeft te zoeken naar de juiste gegevens; de historische én actuele informatie is altijd en overal beschikbaar, zowel met als zonder mobiel netwerk. Nieuwe metingen kunt u op een gebruiksvriendelijke manier invoeren. Ook afwijkingen die in het veld geconstateerd worden, zoals bijvoorbeeld een beschadigde peilschaal of onjuistheden in de GIS-kaart, kunt u rechtstreeks in het systeem ingeven.

Geen losse lijstjes

Losse formulieren en lijstjes behoren voorgoed tot het verleden. Dat zorgt niet alleen voor een fikse tijdsbesparing, ook de kans op fouten vermindert aanzienlijk. Met de software kunt u zowel on- als offline werken. Zodra er een mobiel netwerk beschikbaar is, wordt de data automatisch met het centrale informatiesysteem gesynchroniseerd. Het WRS zorgt ervoor dat de data direct gesynchroniseerd wordt met CAW en 3th party systemen zoals FEWS, het VSS en Iris. Zo beschikt elke verantwoordelijke afdeling ook snel, direct en zonder rompslomp over de juiste gegevens.

Aquo standaard

Het WRS is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de specialisten van Waternet en is gebaseerd op open standaarden die algemeen gangbaar zijn bij de beherende instanties zoals Rijkswaterstaat, waterschappen en gemeenten. Het hart van het systeem is gebaseerd op de Aquo standaard en de richtlijnen van het Informatiehuis Water (IHW). Gecombineerd met de expertise van Actemium staat dit borg voor een naadloze integratie van het WRS met informatiesystemen zoals Actemium CAW*, Deltares FEWS, IRIS en het KRW Volg en Stuur Systeem (VSS).

Neem contact op met onze experts voor meer informatie over onze watermanagement oplossingen
Roland Pluym
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 21 67 27 88
Gerard van Eijk
Project Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)88 831 89 02
U kunt ook gebruik maken van het contactformulier