Aandacht voor duurzaamheid

Nieuw stukje natuur compenseert nieuwbouw in Veghel

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van Actemium. Als industrieel automatiseerder helpen wij onze klanten hun efficiëntie te verhogen én hun CO2-uitstoot te verlagen. Ook zelf werken wij actief aan het verkleinen van onze CO2-footprint. Zo gaan wij voor iedere bezoeker die bij de officiële opening van ons nieuwe pand in Veghel was een jonge boom planten.

Ons nieuwe Industrial Technology Center op De Poort van Veghel is op 7 oktober 2022 officieel geopend. Het is een duurzaam pand geworden. Zo zetten we een warmtepomp in voor het verwarmen van de ruimtes en wordt binnenkort onze carport vol zonnepanelen gelegd. Toch zijn we er ons van bewust dat we met de nieuwbouw een stukje natuur hebben laten verdwijnen. Daarom geven we graag een stuk natuur terug.

Jonge bomen

Voor iedere bezoeker die bij de opening van het pand aanwezig was gaan we een jonge boom planten die we de kans geven uit te groeien tot een stevig anker in de natuur. We zijn momenteel op zoek naar het meest geschikte project om de bomen te planten. Zo kan ook onze jeugd zich in een gezonde omgeving bewegen en helpen we bij de CO2-reductie. “Jong en ervaren, we moeten het samen doen”, zei onze deputy perimeter directeur Mathieu Vissers tijdens de open dag. “Met bloemen, bomen, mooie kleuren en geuren dragen wij bij aan natuurbehoud.”

Nieuw stukje natuur compenseert nieuwbouw in Veghel

Hoe zorgen we dat we zelf duurzaam in deze wereld staan?
Van goed werkgeverschap, veiligheid en gezondheid, eerlijk zaken doen, gelijkheid en diversiteit, maatschappelijk betrokken tot en met groene groei bevorderen; onderwerpen die ons raken in het dagelijks leven en vorm geven aan de wereld van morgen. Voor onze opdrachtgevers, huidige en toekomstige medewerkers en andere stakeholders maken wij daar een prioriteit van.

Bijen op het dak

Ook voor insecten geven we een stuk natuur en leefruimte terug. Het bijenvolk dat wij al jaren hebben, is met ons mee verhuisd naar het nieuwe pand. De bijen wonen inmiddels veilig in hun huisje op het dak van het Industrial Technology Center. Om de diertjes zich thuis te laten voelen, hebben wij voor ons pand wilde bloemen gezaaid die vroeg in het voorjaar bloeien. Deze bloemen trekken de bijen aan en geven het pand een gezellige uitstraling.

Nieuw stukje natuur compenseert nieuwbouw in Veghel

Anderen vinden dit ook interessant