Powering innovation, driving technology

FreeKickPro® en Actemium: een succesvol team voor technologische voetbalinnovatie

Elektronica tag corner Manufacturing & Assembly tag corner

Het is op dit moment misschien wel het innovatiefste hulpmiddel op de trainingsvelden van profclubs. Niet alleen spelers van Feyenoord en PSV, maar ook die van Galatasaray en de Koninklijke uit Madrid gebruiken het apparaat al om hun skills te verfijnen. We hebben het over de FreeKickPro®, een geautomatiseerde muur om het nemen van vrije trappen te perfectioneren. Vreemd dat juist Actemium werd geselecteerd voor de ontwikkeling van de besturing? Helemaal niet. Wij scoren al jaren als het gaat om automatisering voor optimale processen.

De juiste ontwikkelpartner

Een vrije trap rond het zestienmetergebied is in het profvoetbal een scoringskans. Waarom zou je op zo’n belangrijk onderdeel niet op een wedstrijdechte manier trainen? Vanuit die gedachte begonnen Antwan Rijkers en Machiel Debets met FreeKickPro®. “Het eerste idee was een kunstmatige muur met spelers die springen”, vertelt Antwan. “We lieten een animatie maken en die pitchten we in ons netwerk van spelers en trainers. De reacties waren heel enthousiast. Zo zijn we de ontwikkeling gestart.”

Machiel vult aan: “Ondertussen groeide ons concept tot het product dat er nu staat. Zo kun je kiezen voor een muur met vier, vijf of zes spelers. En met een iPad stel je onder meer de lengte van elke ‘speler’ en de spronghoogte in. Dat maakt de besturing erg complex. Na de eerste gesprekken was Actemium voor ons de juiste partner om hiervoor de embedded software en hardware te ontwikkelen.”

Ze vragen hier goed door en zetten je op basis van hun technische kennis regelmatig aan het denken.

Antwan Rijkers, Founder FreeKickPro®

Meedenken in een vroeg stadium

Een succesvolle samenwerking begint bij de aanloop: zo scherp mogelijk krijgen wat de klant precies wil en dat vertalen naar technische requirements. “Wij wisten precies wat het apparaat moest kunnen en aan welke eisen het moest voldoen. Poppen die net zo snel en hoog springen als een echte speler. Een uitneembare accu die langdurig meegaat. Een muur die binnen enkele seconden een sprong kan simuleren”, somt Machiel op.

“We hebben wat af gespard met de engineers van Actemium“, weet Antwan. “Ze vragen echt goed door op basis van hun technische kennis. Meer dan eens hebben ze ons aan het denken gezet. Uiteindelijk kom je zo samen tot een doordacht requirementsdocument als basis voor je product.”

Actemium is jouw strategische partner in
manufacturing & assembly

Als ontwikkelaar wil je vol zelfvertrouwen van idee naar product. Dan is het ideaal om je productie te kunnen uitbesteden aan je technische evenknie. Een betrouwbare partner die alles in huis heeft om jou te ondersteunen op weg naar flexibiliteit, lagere kosten en continue kwaliteitsbewaking. Actemium bied je deze wendbaarheid. Wij engineeren en assembleren besturingsinstallaties, verdeelinstallaties en elektronicamodules op het allerhoogste niveau.

De engineers van Actemium voeren niet sec uit wat je van hen vraagt, maar denken verder en maken uitdagingen bespreekbaar.

Machiel Debets, Founder FreeKickPro®

Heldere oplossingen voor onverwachte uitdagingen

In elk complex project loop je tegen verrassende uitdagingen aan. Machiel daarover: “De engineers van Actemium voeren niet sec uit wat je van hen vraagt. Ze denken verder en maken uitdagingen bespreekbaar die in de loop van het maakproces om de hoek komen kijken. Dat doen ze op een toegankelijke manier, zodat je ook zonder technische kennis begrijpt wat ze bedoelen. Neem de mechanische onderdelen in het apparaat die met veel kracht bewegen. Door aanbevelingen om extra beveiligingen in te bouwen is ons product nu safe en betrouwbaar.”

Projectdetails

Integraties
Betrokkenheid bij de specificatie, ontwikkeling, validatie en productie van de gehele controlbox, waaronder de embedded software en hardware.

FreeKickPro®
FreeKickPro® levert geautomatiseerde muren die bedoeld zijn om het nemen van vrije trappen te verbeteren. De muur maakt het mogelijk om vrije trappen te oefenen onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met een wedstrijd. Door de verzamelde gegevens kunnen zowel spelers als trainers waardevolle inzichten krijgen in de vrijetraptraining.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.