Powering innovation, driving technology

Marel: “Deze nieuwe manier van werken biedt kansen voor de toekomst”

Elektronica tag corner Manufacturing & Assembly tag corner

Een multifunctionele smart-vision-sensor. Die in hun diverse aanbod van razendsnelle voedselverwerkingsmachines voor verschillende kwaliteitsmetingen kan worden gebruikt. Dat is de nieuwste ontwikkeling waarmee Marel Poultry in Boxmeer klanten helpt om concurrentievoordeel te behalen. “Een uitdaging waarvoor we experts van buitenaf moesten inschakelen. Zoals MTA, Aris en Actemium,” vertelt procurement project leader Theo Wientjens. “Voor ons een hele nieuwe manier van werken die kansen biedt voor de toekomst.”

Geavanceerde technologie voor kwaliteitscontrole

Wat voor oplossingen Marel biedt voor de voedselverwerkende industrie? Denk aan een carrouselmachine die in een slachterij 15.000 kippen per uur verwerkt. “Dus ruim 4 per seconde,” rekent projectleider Gerrit Reintjes voor. “Met het blote oog nauwelijks bij te houden. Wil je bij zulke hoge snelheden kwaliteitscontroles kunnen uitvoeren, dan heb je geavanceerde technologie als een smart-vision-sensor nodig. Door de toegepaste technologie is deze sensor geschikt voor tientallen of zelfs meer applicaties binnen Marel. Vrijstaand of ingebouwd in een beperkte ruimte. Zo’n compact systeem moet ook nog eens per toepassing aan andere specifieke requirements voldoen. Dat bouw je niet met standaardcomponenten.”

Onze expertises vullen elkaar in het project goed aan.

Gerrit Reintjes, projectleider bij Marel Poultry

Requirementsengineering voor nauwkeurige specificatie

Nog veel meer factoren maakten de ontwikkeling van de module complex. Development-engineer Sjoerd Panhuis daarover: “De module moet gebruiksvriendelijk zijn voor productiemedewerkers. En bestand tegen de zware omstandigheden in voedselverwerkingsketen. Op de ene plek is het vochtig en warm, op de andere juist heel koel. Bovendien worden er agressieve reinigingsmiddelen gebruikt. Met requirementsengineering daagde Actemium ons uit om over elke specificatie na te denken. Die zijn ook allemaal gevalideerd. Dankzij deze werkwijze is de ontwikkeling van de module nauwkeurig gedocumenteerd.”

Dat ik direct kan schakelen met hun engineer, maakt de samenwerking heel prettig en constructief.

Gerrit Reintjes, projectleider bij Marel Poultry

Vrijheid door PCBA-ontwikkeling

Sowieso ervaren Sjoerd, Theo en Gerrit een prettige samenwerking. “Omdat Actemium zo’n compacte organisatie is, zijn de lijntjes kort. Je hebt snel de juiste mensen te pakken”, zegt Sjoerd. “Ik schakel direct met hun engineers.” Gerrit voegt eraan toe: “We vullen elkaar als partners goed aan. Natuurlijk hebben we discussies gehad. Maar we komen er altijd uit. Dat maakt onze samenwerking constructief. En interessant voor de toekomst: we hebben nu ervaren dat de keuze voor maatwerk-PCBA’s meer vrijheid biedt om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen.”  

Voor ons is dit een nieuwe manier van werken die kansen biedt voor de toekomst

Theo Wientjens, procurement project leader bij Marel Poultry

Actemium is jouw strategische partner in
manufacturing & assembly

Als ontwikkelaar wil je vol zelfvertrouwen van idee naar product. Dan is het ideaal om je productie te kunnen uitbesteden aan je technische evenknie. Een betrouwbare partner die alles in huis heeft om jou te ondersteunen op weg naar flexibiliteit, lagere kosten en continue kwaliteitsbewaking. Actemium bied je deze wendbaarheid. Wij engineeren en assembleren besturingsinstallaties, verdeelinstallaties en elektronicamodules op het allerhoogste niveau.

Marel Poultry
Marel is een wereldleider in het transformeren van de manier waarop voedsel wordt verwerkt. Ze ondersteunen de productie van hoogwaardig voedsel door oplossingen, diensten en software te leveren aan de pluimvee-, vlees- en visverwerkingsindustrieën. Marel Poultry focust zich op de pluimvee-industrie. In nauwe samenwerking met hun klanten creëert Marel Poultry innovatieve oplossingen voor de pluimveeverwerkingsindustrie, waarbij ze streven naar uitmuntendheid in prestaties, voedselveiligheid en duurzaamheid.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.