Home Manufacturing Nieuws Minder mens-afhankelijk produceren
Medewerkers het beste uit zichzelf laten halen
Minder mens-afhankelijk produceren
Manufacturing tag corner

Het is al enige tijd gaande en nog steeds is het een uitdaging om (goed) personeel te vinden die bedrijven ondersteunen in hun productieproces. Daarnaast wordt het ook steeds belangrijker dat de productie schaalbaar is. Dit alles zorgt voor enorme uitdagingen binnen de productie-industrie. Om klanten nog beter te ondersteunen in hun concurrentiepositie, levert Actemium voortaan naast de industriële automatisering, en de koppeling met bovenliggende systemen vanuit één hand ook de integratie van de mechanica. Corné van Boxtel, client manager, vertelt: “Het inzetten van Robots, AGV/AMR en/of Vision ofwel mechatronica levert meer kwaliteit op, het is minder belastend voor je personeel en het vormt het antwoord op de krappe arbeidsmarkt.”

Industriële processen worden massaal geautomatiseerd, waardoor bedrijven sneller, flexibeler en met een constant hoge kwaliteit kunnen produceren. Dit maakt wendbaar en versterkt de concurrentiepositie. Door de hoge vlucht die de technologie de afgelopen jaren heeft genomen, wordt het steeds eenvoudiger de efficiëntie te verbeteren en tegelijk in te spelen op de schaarste op de arbeidsmarkt. Geautomatiseerde processen binnen bedrijven zijn minder afhankelijk van mensen en daardoor kunnen bedrijven medewerkers het beste uit zichzelf laten halen.

Snelheid, stabiliteit en kwaliteit door procesoperator én robot

Sterk repetitieve, zware werkzaamheden kunnen immers beter door een robot worden gedaan. Die werkt sneller dan mensen en bovendien met een meer constante kwaliteit. Robots vinden het geen probleem om duizenden keren per dag dezelfde beweging uit te voeren. Terwijl dit voor mensen juist heel belastend kan zijn. Het is dus ook prettig voor mensen om een meer creatieve functie te kunnen bekleden, die bovendien meer waarde toevoegt voor het bedrijf. In een geautomatiseerde assemblage-omgeving zijn werknemers die vroeger platen in de machine legden ‘procesoperators’ geworden, terwijl de robot zorgt voor snelheid en stabiliteit in het proces en vision-technologie de kwaliteitscontrole doet. Winst voor iedereen.

De resultaten die we samen met onze klanten hebben bereikt
Hier lees je de verhalen van onze klanten en de resultaten die we samen hebben bereikt. Hoe mooi is het als we elkaar in de logistiek kunnen helpen en van elkaar kunnen leren?

Snellere overstap naar geautomatiseerde productie-omgevingen

Om dit mogelijk te maken automatiseert Actemium voor haar klanten al jaren (assemblage) processen op basis van onder meer robotica, vision-technologie en Automated Guided Vehicles (AGV). Inclusief automatische kwaliteitscontroles, verpakking en palletisering. “Naast de integratie van losse machines kunnen wij de koppeling maken tussen de productievloer en bovenliggende MES/MOMS– en ERP-systemen.” vertelt Van Boxtel.

“Voor de integratie van de mechanica (o.a. robots) binnen besturingen werkten wij in het verleden samen met partners. Tegenwoordig hebben wij mechatronica als specialisme zelf in huis. Hierdoor kunnen we een totaaloplossing bieden, van het ontwerp tot en met de realisatie. Met als voordeel voor klanten dat zij alle activiteiten en verantwoordelijkheden kunnen onderbrengen bij één partner. Dit reduceert het aantal afstemmingsmomenten en vereenvoudigt garantievraagstukken.” vervolgt Van Boxtel.

“Kennis van en ervaring met mechatronica en complexe besturingen versterken elkaar”, aldus Van Boxtel. “Door ze te integreren binnen onze organisatie, kunnen we klanten nog sneller de overstap laten maken naar geautomatiseerde productie- en assemblageomgevingen. Waardoor ze hun positie in de markt versterken en een aantrekkelijk werkgever worden.”

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar je volgende stap en denken er graag over mee!

Stel je vraag via het formulier of neem contact op met een van onze experts

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.