Home Building Technologies Klantverhalen Actemium transformeert fulfilmentcentrum van EssilorLuxottica met flexibiliteit en innovatie

Actemium transformeert fulfilmentcentrum van EssilorLuxottica met flexibiliteit en innovatie

Building Technologies tag corner

Een modern, nieuw en flexibel fulfilmentcentrum voor EssilorLuxottica dat klaar is om veilig de producten te bewaren en te verzenden. In de dynamische wereld van optiek is EssilorLuxottica een toonaangevende speler. Toen deze organisatie besloot om haar fulfilmentactiviteiten te centraliseren in Wijchen, stonden ze voor een uitdaging. Hoe kan EssilorLuxottica haar fulfilmentcentrum snel en efficiënt inrichten, wetende dat de gebouwgebonden installaties gereed moesten zijn voor gebruik? Actemium heeft hier als veelzijdige specialist flexibele en creatieve oplossingen geboden om EssilorLuxottica te ontzorgen.

Een strategische keuze

EssilorLuxottica opende op 1 april 2023 de deuren van haar nieuwe fulfilmentcentrum in Wijchen. Een stap die de basis legde voor veranderingen. Met verschillende vestigingen verspreid over Noord/West-Europa was Wijchen de ideale locatie voor centralisatie. Antoon Makay, Manager ICT Infrastructure Benelux bij EssilorLuxottica: “We wisten dat we snel moesten handelen om vestigingen te centraliseren in Wijchen.” Actemium heeft op deze locatie verschillende installatieonderdelen gerealiseerd, waaronder: een redundant glasvezel netwerk/ datanetwerk, (nood)stroomvoorzieningen, beveiligingsinstallaties en een gasblusinstallatie.

Het projectteam van Actemium heeft met ons meegedacht door een flexibele planning op te stellen en de juiste mensen op de juiste momenten bij elkaar te brengen. Hierin werden we echt ontzorgd.”

Antoon Makay, Manager ICT Infrastucture Benelux bij EssilorLuxottica

Een vertrouwde partner

Om deze verhuizing soepel te laten verlopen, zocht EssilorLuxottica een partner die niet alleen de nodige technische expertise had, maar ook snel en flexibel kon handelen. De relatie met EssilorLuxottica is al ruim 17 jaar geleden begonnen op het gebied van datanetwerken. Actemium werd benaderd vanwege de eerdere succesvolle samenwerking op een andere locatie. Antoon Makay benadrukt: “Actemium is niet alleen onze totaalleverancier, maar ook een innovatieve partner. Dit zorgt voor directe communicatie en flexibiliteit, wat cruciaal was voor ons.” EssilorLuxottica stelt hoge eisen aan haar netwerk, veiligheid en kwaliteit en dat is logisch. Zo zijn de hoog kwalitatieve kabels voor het nieuwe datanetwerk gescheiden aangelegd. Daardoor zijn de storingen in het netwerk tot een minimum gereduceerd. “Actemium levert continue kwaliteit, is ervaren in omgevingen als deze en denkt altijd met ons mee. We vertrouwen hen en dat zorgt voor een goede samenwerking.”, aldus Antoon Makay.

EssilorLuxottica, Wijchen, Building Technologies, gebouwgebonden installaties

Actemium is jouw vertrouwde partner in
building technologies

Alle elektrotechniek, de communicatie- en beveiligingsinstallaties, energievoorziening en de automatisering van jouw gebouw. Je wil erop kunnen vertrouwen dat de technologie werkt, dat het beheer uiteindelijk leidt tot een verlaging in kosten en dat in een omgeving veilig gewerkt kan worden. De mensen die er werken en de klanten die jij bedient moeten tenslotte centraal staan en zich veilig kunnen voelen. Daarin kunnen wij jou ontzorgen. Dit betekent, we luisteren nauwkeurig naar de behoeften en de wensen, we werken transparant en we denken vanuit onze ervaring (strategisch) met je mee. Vanaf de beginfase in wat de technische en financiële mogelijkheden zijn tot de eindfase waarin alles gedocumenteerd en tot in de puntjes geregeld is zodat alles voldoet aan de huidige gestelde eisen/normen.

EssilorLuxottica, Wijchen, Building Technologies, gebouwgebonden installaties

Creatieve oplossingen en flexibiliteit

De overgang van de sleuteloverdracht naar de eerste operationele dag vereiste niet alleen snelheid maar ook creativiteit. Antoon Makay: “We hebben diverse creatieve en kwalitatieve oplossingen gezien, van het plaatsen van wifi-punten tot netwerkaansluitingen en zuilen. De samenwerking verliep naadloos, met korte lijntjes en directe toepassing van innovatieve ideeën.” Servaas Wiendels, Client Manager bij Actemium, voegt toe: “We streven ernaar om met de klant mee te denken in oplossingen en mogelijkheden. Dit project gaf ons de kans om onze veelzijdigheid te tonen.”

De monteurs voelen zich zeer betrokken, wat zich vertaalt in continu overleg en flexibiliteit. Werkuren werden aangepast aan de situatie en ze namen extra taken op zich wanneer dat nodig was.”

Koen Marcellis, Operations Manager Benelux bij EssilorLuxottica

Monteurs als betrouwbare partners

EssilorLuxottica benadrukt de betrokkenheid en flexibiliteit van de monteurs van Actemium. Koen Marcellis, Operations Manager Benelux bij EssilorLuxottica: “De monteurs voelen zich zeer betrokken, wat zich vertaalt in continu overleg en flexibiliteit. Werkuren werden aangepast aan de situatie en ze namen extra taken op zich wanneer dat nodig was.” Het projectteam speelde een belangrijke rol. Antoon Makay: “Onze aanvraag van dit project was aan het begin nog niet helemaal helder en veel kleiner dan nu. We wisten aan het begin niet precies wat we allemaal wilden. Het projectteam van Actemium heeft echt met ons meegedacht hoe we het een en ander uit dienden te voeren en daarvoor hebben we gezamenlijk een planning opgesteld met duidelijke deadlines. Hier werden we in ontzorgd.”

Een duurzaam partnerschap

Een nauwe samenwerking was nodig om mijlpalen te behalen en een flexibele planning te handhaven. Daarbij was de communicatie ontzettend belangrijk. Koen Marcellis: “De nuchtere, eerlijke en oprechte communicatie van Actemium kunnen wij 100% op vertrouwen. Dat is heel belangrijk voor dit project, maar ook zeker voor onze organisatie.” Dit illustreert de kracht van klantgerichte samenwerking, waarin flexibiliteit en betrokkenheid centraal staan. Antoon Makay: “Actemium kan een totaalpakket leveren op niveau.” EssilorLuxottica en Actemium bewijzen dat flexibiliteit en betrokkenheid de sleutel zijn tot het bereiken van een succesvolle samenwerking.

We hebben diverse creatieve oplossingen gezien, van het plaatsen van wifi-punten tot netwerkaansluitingen en zuilen. De samenwerking verliep naadloos, met korte lijntjes en directe toepassing van innovatieve ideeën.”

Antoon Makay, Manager ICT Infrastructure Benelux bij EssilorLuxottica

Projectdetails

EssilorLuxottica
 EssilorLuxottica is een Frans-Italiaans multinationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en verkoop van brillenglazen en monturen. Het bedrijf is een van ‘s werelds grootste spelers op het gebied van brillen en optische producten. EssilorLuxottica heeft een breed scala aan merken in zijn portfolio, variërend van brillenglazen tot monturen, en het opereert in zowel de retail- als de groothandelsmarkt.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.