Home Building Technologies Nieuws Vrijblijvend advies brandmeld- en ontruimingsinstallatie
GEBASEERD OP KENNIS EN ERVARING
Vrijblijvend advies brandmeld- en ontruimingsinstallatie
Building Technologies tag corner Brandmeldinstallatie tag corner

Ook een vrijblijvend advies over  brandmeld- en ontruimingsinstallaties?

Onze experts op het gebied van brandmeld- en ontruimingsinstallaties (BMI/OAI) hebben in de jaren dat ze werkzaam zijn bij Actemium, uiteenlopende omgevingen verkend en van installaties voorzien en delen graag hun kennis en ervaring.


Omgevingsfactoren zijn bepalend en vragen om expertise

De keuze van een brandmeldinstallatie is niet zomaar gemaakt. De omgeving waarin een BMI/OAI moet functioneren is mede bepalend voor het ontwerp.

In een sterkvervuilende omgeving zal een minder stof gevoelige en eenvoudig te onderhouden detectie nodig zijn. Zo houden we rekening met de stofexplosieveiligheid in de productieomgeving van bijvoorbeeld veevoeders. En op een zorglocatie is het volume van het ontruimingsalarm belangrijk. Bij elke aanvraag nemen wij deze omgevingsfactoren mee.

Brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, een echte expertise.

Brandmeldinstallaties in uitzonderlijke situaties

Actemium legt ook installaties aan in uitzonderlijkere omgevingen zoals bijvoorbeeld in een vrieshuis. Dat vraagt om een hele andere aanpak.

Om een beeld te schetsen: In een vriesruimte onder de 0°C waar rookdetectie met ASD systeem oftewel een aanzuigdetectie toegepast wordt, moeten de aanzuigbuizen droog zijn en de ASD unit zelf verwarmd zijn om condensvorming te voorkomen. Gedurende het onderhoud kunnen de aanzuigbuizen met perslucht schoon worden geblazen.

Vraag een vrijblijvend advies aan ook voor jouw organisatie!

Brandmeld- en ontruimingsinstallaties bieden veiligheid aan gebruikers en eigenaren

Een brandmeld- en ontruimingsinstallatie biedt zekerheid. Steeds vaker stelt de verzekeraar niet voor niets als eis dat een gecertificeerde brandmeld- en ontruimingsinstallatie wordt geïnstalleerd en jaarlijks onderhouden.

Een brandmeldinstallatie stuurt diverse brandbeveiligingssystemen aan. Om een aantal voorbeelden te noemen:

  • de ontruimingsinstallatie, waarbij gebouwen ook in gedeeltes ontruimd kunnen worden (om te voorkomen dat iedereen tegelijk naar buiten vlucht)
  • of liften die tijdens een brandalarm automatisch naar de begane grond gestuurd worden,
    in verband met de veiligheid van de aanwezigen in een gebouw
  • vluchtdeuren en/of toegangspoorten open gestuurd worden,
  • proces installaties die gecontroleerd uitgeschakeld worden,
  • ook niet onbelangrijk de doormelding naar de meldkamer van de brandweer (indien dit specifiek vereist is) en
  • zo ook luchtbehandelingssystemen.

Dát geeft een veilig gevoel aan de eigenaar en/of gebruiker(s) van het pand.


CCV Keurmerk

Onze monteurs zijn gediplomeerde installatiedeskundigen en weten wat wel en wat niet mag volgens de laatste regelgeving. Wanneer je investeert in preventiemaatregelen, dan wil je graag zekerheid over de kwaliteit hiervan. Keurmerken van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) staan voor die kwaliteit en heeft Actemium vanzelfsprekend in haar bezit.

Wil jij advies over welke installatie past in jouw organisatie? Haal de kennis en ervaring in huis! Vraag een vrijblijvend advies aan door onderstaande formulier in te vullen. Wij voorzien je graag van het juiste advies.

Vraag een vrijblijvend advies aan via onderstaand formulier!

Meer nieuws en blogs: