Home Consultancy Nieuws & Blogs Een partner voor NIS2 die weet wat er speelt
tientallen jaren ervaring in de food- en feed-sector

Een partner voor NIS2 die weet wat er speelt

Beverage tag corner Consultancy tag corner Feed tag corner Food tag corner

Als producent in de food- en feed-industrie moet je gaan voldoen aan de strenge cybersecurity-eisen uit NIS2. Om compliant te worden, zoek je een partner met kennis van OT-security die bovendien weet wat er speelt op jouw productievloer. Al eens aan Actemium gedacht?

Wij hebben als system integrator tientallen jaren ervaring met het automatiseren van fabrieken in de food- en feed-sector. We hebben tal van fabrieken letterlijk mee ontworpen, opgebouwd en in de loop van de jaren verder uitgebreid en gemoderniseerd. Als geen ander kennen wij jullie processen, machines en systemen. En natuurlijk hebben wij cybersecurity-specialisten in huis.

Van advies…

Laten we het samen gestructureerd aanpakken. Onze consultants adviseren je graag over de stappen die je moet zetten. Dit doen ze onder andere op basis van een scan van je netwerk. Welke assets zijn hierop aangesloten en wat is hun beveiligingsstatus? Dit kunnen ook systemen van externen zijn die jullie niet zelf beheren. Denk aan de laptops van service engineers voor je OT. Deze verdragen vaak geen antivirus software en vormen dus een potentieel risico.

… tot uitvoering

Nadat we alles in kaart hebben gebracht, adviseren we je welke risico’s je met prioriteit moet aanpakken. Desgewenst kunnen wij dit ook voor jou doen. Bijvoorbeeld door systemen te patchen en bijkomende beveiligingstechnologie te implementeren. Ook kunnen we je procesnetwerk veilig segmenteren en zorgen we voor de beveiliging van remote access punten in je netwerk. Dit alles zonder verstoring van je productieprocessen.

NIS2: wat gaat dit voor mijn productiebedrijf betekenen?
Wil je meer weten over de nieuwe aangescherpte regels voor cybersecurity (NIS2) en wat voor impact het voor jouw fabriek heeft? Download de opname van ons webinar ‘NIS2: wat gaat dit voor mijn productiebedrijf betekenen?’ en leer te begrijpen wat dit voor jouw fabriek betekent.

Nu en in de toekomst

We zorgen ervoor dat jouw cybersecurity goed geborgd blijft en kunnen dashboards installeren om de beveiligingsstatus van je OT en IT te monitoren. Bedrijven die onder NIS2 vallen, zijn immers verplicht om cyberincidenten binnen 24 uur bij de toezichthouder te melden. Mocht het onverhoopt toch tot een cyberincident komen, dan hebben wij ervoor gezorgd dat je een back-up hebt van al je systemen. Je zult snel weer up and running zijn!

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.