Home Consultancy Nieuws & Blogs Risk Based Patch Management: hoe sluit ik risico’s uit?
Stapsgewijze aanpak voor testen en installeren

Risk Based Patch Management: hoe sluit ik risico’s uit?

Consultancy tag corner Maintenance tag corner

Onrust en problemen na het installeren van een software update wil je voorkomen. Breng daarom voor een update altijd eerst de risico's in kaart. Ontdek hoe je dit stapsgewijs aanpakt.

Begin met een inventarisatie van alle systemen die in je fabriek zitten. Per systeem bekijk je welke updates er zijn en welke kwetsbaarheden zij verhelpen. Onderzoek welke van die kwetsbaarheden van toepassing zijn op jouw systemen. Een update om een kwetsbaarheid te halen uit een web portal die bij jullie uitgeschakeld staat is voor jullie minder relevant.

Prioriteiten stellen

Neem vervolgens de kwetsbaarheden van je eigen proces onder de loep. Hoe makkelijk is het lek te gebruiken voor kwaadwillenden? Welke installaties mogen wel en zeker niet uitvallen? Als 1 van je 10 verpakkingslijnen uitvalt, kun je nog steeds (beperkter) produceren. Valt je enige sproeidroogtoren uit, dan ligt je totale productie stil. Een update voor de sproeidroogtoren of een safety systeem zal dan ook een hogere prioriteit hebben dan een update voor de verpakkingslijn. 

Measure the risk

Risk Based Patch Management
Wil je meer weten over hoe je je hele fabriek beveiligd tegen cyberaanvallen
en hoe je je Operationele Techniek bijgewerkt houdt?
Download het whitepaper over dit onderwerp of neem contact met ons op.

Whitepaper Risck Based Patch Management
System Maintenance

Testen en installeren

Heb je bepaald welke updates je gaat installeren? Test eerst of ze goed werken. Maak een afweging wanneer je dit doet: direct, binnen 24 uur of misschien pas bij een volgende onderhoudstop. Dit is mede afhankelijk van de urgentie.  
Door de vele assets binnen je fabriek zul je merken dat dit behoorlijk veel tijd kost. Tijd die jullie niet altijd hebben. Is het een idee om Risk Based Patch Management uit te besteden? 
Lees hier meer over deze dienstverlening.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.