Home Consultancy Nieuws & Blogs Updates in de productieomgeving: risico of noodzaak?
Moet ik automatisch alle updates laten installeren?

Updates in de productieomgeving: risico of noodzaak?

Consultancy tag corner Maintenance tag corner

Digitalisering maakt productiebedrijven kwetsbaar voor cyberaanvallen. Een goede reden om regelmatig software updates uit te voeren! Of toch niet?

Met updates verhelpen leveranciers kwetsbaarheden in hun software, waardoor deze beter beschermd is tegen cyberaanvallen. Daarnaast verbeteren updates vaak de functionaliteit van software. In IT-omgevingen is het heel normaal om updates automatisch te laten installeren, maar in OT-omgevingen geldt dit niet.

Beveiligd of beschikbaar?

Het is dan ook geen ramp als je vanwege een update van je IT even geen e-mails kunt versturen. Alles beter dan door een cyberaanval kostbare data te verliezen! Maar wat als een update leidt tot verstoringen of zelfs stilstand van je productie omdat hij niet goed werkt of niet compatibel is met andere systemen? Daar zit je als productiebedrijf niet op te wachten! Want voor jou zijn beschikbaarheid en betrouwbaarheid cruciaal: je systemen en installaties moeten 24/7 draaien.

Virus Alert

Risk Based Patch Management
Wil je meer weten over hoe je je hele fabriek beveiligd tegen cyberaanvallen
en hoe je je Operationele Techniek bijgewerkt houdt?
Download het whitepaper over dit onderwerp of neem contact met ons op.

Whitepaper Risck Based Patch Management

Wetgeving

Dan maar geen updates? Dat risico wil je uiteraard niet lopen. Vanwege cyberveiligheid, maar ook omdat de overheid erop aandringt. Door aangepaste regelgeving moeten binnenkort naast ‘vitale bedrijven’ ook alle bedrijven die essentieel zijn voor de economie hun cyberveiligheid verplicht borgen. Productiebedrijven zijn vaak grote werkgevers met een breed netwerk van toeleveranciers. Hierdoor kunnen cyberincidenten verstrekkende economische gevolgen hebben. Het regelmatig updaten van software in industriële omgeving, Risk Based Patch Management, is daarmee een absolute noodzaak geworden.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.