Home Data Analytics Nieuws en blogs Continu inzicht in trends
TrendMiner monitort alle zaken die jij in de gaten wil houden
Continu inzicht in trends
Data Analytics tag corner

Van de performance van apparatuur tot water- en energieverbruik. Om je productieproces optimaal te houden, wil je tal van zaken continu monitoren. Zou het niet handig zijn om je hierbij door een slimme tool te laten assisteren?

Een onverwachte piek in je elektriciteitsverbruik kan de voorbode zijn van productieproblemen. Een dergelijke ontwikkeling mag je dan ook niet ontgaan. Maar de lijst van zaken die je nog meer in de gaten wil houden is lang. De softwaretool TrendMiner neemt die taak van je over. Je kunt in TrendMiner vastleggen welke zaken de tool voor jou moet monitoren. Bij ongewenste gebeurtenissen krijg je automatisch een bericht.

Snel reageren op afwijkingen

Stel, je wint energie uit je afvalwater om je hoofdproces te verwarmen. Als beide stromen in balans zijn, is er geen extra energie nodig. Gaat er een stoomklep open, dan is je aandacht vereist. Dit kan immers duiden op vervuiling van de warmtewisselaar. Actemium kan dergelijke alerts vanuit TrendMiner laten doorsturen naar het vertrouwde productiemanagementsysteem van je operators en onderhoudstechnici. Zij kunnen dan tijdig in actie komen.

Operator food and beverage monitoring

Werken met vingerafdrukken

Een periode van goede productie kun je in TrendMiner opslaan als een vingerafdruk. Dit maakt het eenvoudig om de processtart en -stillegging of hellingovergangen live te volgen. Bij een afwijking van de vingerafdruk word je automatisch gewaarschuwd. Met behulp van vingerafdrukken voor typische processtoringen kun je problemen vroegtijdig opsporen en voorkomen.

Kennis benutten

Time series data kunnen in TrendMiner worden voorzien van contextinformatie. Veel productiebedrijven gebruiken dit als een soort logboek in de controlekamer om de overdracht van ploegen te versnellen. Je maakt hierdoor optimaal gebruik van de kennis die binnen je bedrijf aanwezig is. Analyseer je een situatie die een collega al eens eerder tegengekomen is? Het kunnen inzien van zijn of haar bevindingen kan je uren werk besparen!

Voorspel de toekomst

Heb je de indruk dat een proces achteruitgaat en wil je weten waartoe dit kan leiden? Je eigen historische gegevens zijn vaak de beste voorspellers van toekomstig gedrag. In TrendMiner maak je eenvoudig voorspellende analyses op basis van je historische procesdata. Je weet daardoor snel hoe je proces zich de komende minuten of uren zal ontwikkelen en kunt hierop acteren.

Meer uit jouw productiedata halen?

Bekijk het TrendMiner webinar en leer hoe je het meeste uit jouw productiedata haalt.

Bekijk het webinar