Home Data Analytics Nieuws en blogs Een roadmap voor jouw digitale transformatie
Stap voor stap, in de juiste volgorde en met een realistische terugverdientijd
Een roadmap voor jouw digitale transformatie
Data Analytics tag corner

Als plantmanager ken je je business drivers. Je weet waar je naartoe wil. Digitalisering kan je helpen je doelen te bereiken. Maar zijn de randvoorwaarden al ingevuld? Hoever sta je nu al op technologisch vlak?

Digitalisering betekent dat je op basis van data gaat werken. Dit is waar begrippen als Smart Factory en Industry 4.0 voor staan. Data kan je helpen de (kosten)efficiëntie en kwaliteit van je productie, planning en logistiek naar een hoger plan te tillen. Je fabriek wordt papierloos, duurzaam en intelligent. Alleen maar mooi dus dat je deze stap wil zetten.

Randvoorwaarden

Denk voor je gaat investeren in technologie na over de randvoorwaarden. Internet of Things (IoT), het verzamelen van data via de cloud en Artificial Intelligence (AI) zijn geen oplossingen, maar een voorwaarde om smart and digital te kunnen werken. De vraag is dan ook hoe ver je nu al staat op dit gebied. Kun je al data verzamelen en analyseren? En gebeurt dit veilig of is cybersecurity nog een aandachtspunt? Welke systemen die je nu al hebt moeten eventueel worden aangepast?

Digitale roadmap

Door deze vragen te beantwoorden, kun je beginnen met het opstellen van een digitale roadmap, die rekening houdt met je ‘as is’-situatie en geënt is op een business case. Je kunt klein beginnen door eerst de gaps in je bestaande systemen weg te werken. Denk hierbij aan het verbeteren van je cybersecurity. Om vervolgens doelgericht verder te investeren in technologie die je helpt jouw ‘to be’-situatie te bereiken. Stap voor stap, in de juiste volgorde en met een realistische terugverdientijd.

Roadmap

Blog: Consultancy vanuit domeinkennis
Je wil je productieplant verder digitaliseren en zoekt een partner om je te begeleiden. Waarom zou je hiervoor aankloppen bij Actemium? Heel simpel: wij zijn gespecialiseerd in industriële automatisering en de oplossingen hiervoor worden nu eenmaal steeds digitaler.

Act to the Max

Het opstellen van een digitale roadmap op hoofdlijnen hoeft geen eeuwigheid te duren. Met de door Actemium ontwikkelde ‘Act to the Max’-aanpak ben je binnen een paar weken klaar. Onze consultants inventariseren samen met jou waar jij marktkansen ziet en in hoeverre je huidige technologie al voorbereid is om deze te verzilveren. Waarna alles in gereedheid wordt gebracht om verder digitaal te transformeren.