Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Orderpicking & Sorting Pick To light & Put To light: Optisch gestuurd orders verzamelen of sorteren
Optisch gestuurd orders verzamelen en sorteren!

Pick To Light & Put To Light

Jouw logistiek staat altijd onder druk. Zeker wanneer je veel kleine orders uitlevert die bestaan uit verschillende artikelen. Met Pick to Light en Put to Light, ook wel Sort to Light genoemd, krijgen jouw medewerkers visuele instructies voor het picken, uitsorteren of consolideren van orders. Zo blijven ze gefocust op de taak, zonder te hoeven schakelen tussen artikelinformatie en pakbonnen van verschillende orders. Dat voorkomt fouten en verhoogt de efficiëntie.

Hoge kwaliteitseisen, weinig tijd

Klanten eisen dat jij orders volledig en snel levert, tegen de laagste prijs. Of je nu een webshop, productiebedrijf of distributiecentrum runt, een foutloze en efficiënte operatie is essentieel. Je wilt bovendien nieuwe mensen snel kunnen inwerken, zodat jouw operatie niet afhankelijk is van enkele ervaren medewerkers en je snel kunt opschalen in piekperiodes.

Wat is Pick to Light en Put to Light?

Pick to Light en Put (of Sort) to Light werken met visuele instructies, in de vorm van lampjes en displays. Bij Pick to Light ziet de picker welke artikelen in welke hoeveelheid moeten worden verzameld. Bij Put to Light geven de lampjes aan waar medewerkers de artikelen moeten plaatsen, en in welke aantallen.

Deze techniek versoepelt het uitsorteren van gepickte batches naar klantorders. Of het verzamelen van orders met veel verschillende artikelen. In productieomgevingen bewijst Pick to Light zijn waarde voor bijvoorbeeld orderkitting en assemblage. Afhankelijk van jouw behoefte richten we een deel van het proces en de installaties in met deze lichttechniek.

Denk bijvoorbeeld aan

 • Rekken of doorrolstellingen voor een zonepickstraat met snellopende artikelen
 • Frames voor kasten, eventueel binnen een Goods to Person-systeem
 • Frames of stellingen, voor sorteren en consolideren van orders
 • Een Assemble to Light werkplek.

Een bijzondere lichtoplossing is Pick to Cart. De lampjes zijn dan geïnstalleerd op karren waarmee medewerkers in één keer meerdere orders verzamelen en sorteren, een ‘Sort while pick’-oplossing. Laagdrempelig en schaalbaar.

Met Pick en Sort to Light werken jouw medewerkers papierloos. Dat scheelt administratie en biedt real-time inzicht in voortgang en voorraden. Werken met visuele instructies verkleint de kans op fouten. En handelingen kunnen in één oogopslag worden uitgevoerd. De grootste efficiëntieslag sla je wanneer je Put to Light combineert slimme looproutes, batchpicking en multi-order picking.

Pick to light order picken met het snelheid van het licht
Put to light sorteren in een oogopslag

De voordelen van Pick en Put to Light op een rij

 • Snel en efficiënt uitsorteren door optische aansturing
 • Optimale processen door slimme software
 • Foutloos uitsorteren; minder controle- en herstelwerkzaamheden
 • Papierloos werken; minder administratiewerkzaamheden
 • Hogere productiviteit; medewerkers hebben hun handen vrij
 • Snel mensen inwerken; nieuwe of tijdelijke medewerkers draaien makkelijk mee
 • Toegankelijk voor medewerkers die de Nederlandse taal niet (goed) beheersen
 • Makkelijk meerdere orders picken en direct sorteren (multi-order picking)
 • Real-time inzicht in voortgang van orders en voorraden

Naadloze integratie van de juiste orderpickmethode

Actemium is een onafhankelijk leverancier van oplossingen voor logistieke automatisering. Samen met jou onderzoeken we welke orderverzamel- en sorteermethode het best past bij jouw logistieke processen. We implementeerden Pick en Put to Light al in veel verschillende omgevingen. We weten precies in welke situaties deze oplossingen zorgen voor optimale resultaten. En hoe ze het best aansluiten bij jouw bestaande workflow.

WMS/WCS

Iedere Pick to Light- of Sort to Light-oplossing integreren we naadloos met jouw bestaande WMS of ERP-systeem. Onderdeel van die integratie is ons eigen WMS/WCS dat zorgt voor de optimale aansturing van de Pick of Put to Light-oplossing. Hoe we het landschap ook inrichten, we zorgen dat het werkt – en blijft werken. Onze servicedesk ontzorgt jou – als je wilt 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Holmatro automatiseert montagestraat met Pick to Light

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.