Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Robots & Cobots Automatische (de-)Palletising: standaard- en mixed-pallet handling
Betrouwbare automatische (de-)palletisering en beter werk voor operators

Automatische (de-)Palletising: standaard- en mixed-pallet handling

Pallets volstapelen of juist leeghalen is een taak waarvoor je moeilijk het juiste personeel vindt. Door steeds strengere regels op het gebied van ergonomisch werken. En door de krapte op de arbeidsmarkt. Een volautomatisch (de-)palletiseersysteem zorgt dat jij jouw medewerkers interessanter werk kunt bieden. En dat jouw productie vierentwintig uur per dag betrouwbaar draait. Of je nu standaard beladen pallets wilt (ont)stapelen of mixed-pallets binnenkrijgt.

Automatisch (de-)palletiseersysteem

Robots en cobots worden al jaren succesvol toegepast in industriële productieprocessen. Ze worden steeds intelligenter en nemen steeds meer taken over van mensen. Dat geldt voor efficiënte standaard (ont)stapelsystemen die al langer bestaan en alsmaar beter worden. En voor relatief nieuwe systemen die door een combinatie van camera’s, robots en kunstmatige intelligentie ook niet-standaard beladen pallets aankunnen.

Operators krijgen daardoor meer afwisselend en ergonomisch verantwoord werk, omdat ze verantwoordelijk worden voor een volledige productielijn, in plaats van slechts een deel van het proces. Ondertussen knapt de robot het repeterende, zware werk op bij de pallets. Bijkomend voordeel voor jouw organisatie is dat je minder mensen nodig hebt. Daardoor verdient het systeem zichzelf snel terug – zeker wanneer je productie draait in ploegen.

Standard Robot Palletiser: betrouwbaar, consistent en flexibel

Met een Actemium Standard Robot Palletiser (SRP) haal je een betrouwbaar systeem in huis dat 24/7 consistent hoge kwaliteit levert. Bovendien is het systeem flexibel en toekomstbestendig: je laadt snel en makkelijk nieuwe stapelpatronen in, wanneer jouw klanten dozen met nieuwe afmetingen willen gebruiken. Om zo’n wijziging door te voeren, verlies je vrijwel geen kostbare productietijd.

In de Actemium SRP-oplossingen staat de robot centraal. We selecteren de juiste robot of cobot op basis van de eisen binnen jouw proces, bijvoorbeeld op het gebied van capaciteit en de beschikbare fysieke ruimte op de werkvloer. Onze oplossingen verwerken standaard een grote range aan te stapelen producten en pallettypes. Naast de robot zelf leveren we alle nodige randapparatuur, zoals transportbanden, palletbanen, palletdispensers en hekwerk of cel.

Palletising with robot

Mixed (de-)palletising-oplossingen

Vraagt jouw operatie om het (ont)stapelen van willekeurig beladen pallets? Ook dat kan volledig automatisch. We voegen camera’s toe aan de robot en koppelen beide aan intelligente vision-software. Oftewel: de robot krijgt ogen en hersenen. Het totale systeem bekijkt de pallet en de goederen, bedenkt zelf hoe hij die het best kan (ont)stapelen en voert vervolgens de juiste acties uit.

SRP Cobot XL met cel

Voordelen van automatische (de-)palletising op een rij

 • Ergonomisch verantwoord en interessanter werk voor operators.
 • Vierentwintig uur per dag consistente hoge kwaliteit.
 • Flexibel in te richten en aan te passen aan veranderende eisen in jouw productieproces, bijvoorbeeld op het gebied van stapelpatronen.
 • Standaardoplossing: snel en relatief voordelig leverbaar.
 • Gekoppeld met Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s) en logistieke systemen zoals jouw ERP, WMS of PMS.
 • Compact en makkelijk aan te sluiten op bestaande productielijnen.
 • Eenvoudige bediening en snel om te stellen naar een ander stapelpatroon.
 • Snelle support, inclusief het maken en inladen van nieuwe stapelpatronen op afstand.

Deskundig advies

Wij hebben jarenlange ervaring met de automatisering van productielijnen, en in het bijzonder automatisering van pallet handling. Op basis van onze kennis voorzien we je van het beste advies. Samen komen we tot het best passende systeem voor jouw productieproces. We werken als partners aan de verbetering van jouw productieproces en zijn er ook na de installatie voor je. We staan klaar voor support en doen bijvoorbeeld aanpassingen op afstand aan jouw stapelpatronen. Zodat de productie altijd door kan blijven draaien.

Koppeling met andere systemen

Tijdens de installatie van een automatisch (de-)palletiseersysteem koppelen we het met bestaande systemen in jouw productieomgeving. Denk aan jouw productiemanagementsysteem, maar ook aan Automatisch Geleide Voertuigen voor bijvoorbeeld de aan- en afvoer van pallets. Binnen Actemium zijn alle kennis en vaardigheden aanwezig om uiteenlopende koppelingen met en combinaties van systemen in te richten.

Onze Standard Robot Palletisers

Ben je benieuwd geworden naar ons aanbod? Bekijk dan eens de specificaties en voordelen van onze verschillende SRP’s. En wil je samen met ons onderzoeken hoe wij jouw productieproces naar een hoger plan kunnen tillen? Neem dan contact op.

 • De SRP Cobot – ons instapmodel op basis van een cobot; voor lage capaciteit palletiseren, op een zeer klein vloeroppervlak.
 • SRP Cobot XL – ons topmodel cobot-palletiser; voor hoge capaciteit palletiseren van een enorme range aan producten, tot wel 22 kg, tot op meer dan twee meter hoogte, op een zeer compact vloeroppervlak.
 • De SRP500 – ook een instapmodel, maar dan op basis van een industriële robot voor palletiseren op een hogere capaciteit van producten met hogere gewichten.
 • De SRP2000 – een volautomatische (de-)palletiseeroplossing, met een ingebouwd innovatief palletwisselsysteem, op een zeer compact en smal vloeroppervlak.
 • De SRP4000 – ons topmodel uit de SRP-serie, voor het palletiseren op hoge capaciteit, met een geïntegreerde lege-palletontstapelaar, layersheet unit, pallettransport en eventueel een volautomatische palletwrapper.
SRP Cobot XL

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.