Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Warehouse & Production Intelligence Actemium WMS/WCS: Dé integrale aansturing van jouw hybride werkvloer!
De integrale aansturing van jouw hybride werkvloer!

Actemium WMS/WCS (Warehouse Control)

Klanten willen hun orders steeds sneller ontvangen en verwachten altijd correcte leveringen. Tegelijk wordt logistiek personeel steeds schaarser. Om toch aan de klantbehoefte te kunnen voldoen zet je naast medewerkers ook transportsystemen, AGV’s, automatische opslagsystemen of robots in. Van al die resources wil je efficiënt gebruik maken: mensen en mechanica moeten perfect samenwerken. Een intelligent WMS/WCS stuurt jouw hybride werkvloer integraal en optimaal aan.

Hybride werkvloer: mensen en machines

Op jouw hybride logistieke werkvloer – in een magazijn, post-en-pakketomgeving, productiebedrijf of distributiecentrum – werken mensen, machines en robots samen. Een complex logistiek proces waar de prestaties afhangen van de verbinding tussen alle onderdelen. Om die hybride werkvloer efficiënt aan te sturen heb je behoefte aan real-time inzicht, intelligente algoritmes en robuuste en veilige integratie met alle deelprocessen en apparatuur.

Geïntegreerd WMS/WCS

Actemium WMS/WCS verbindt de mensen en equipment op de werkvloer van jouw hybride logistieke operatie. Het stuurt jouw medewerkers aan op basis van real-time data en intelligente algoritmes, bijvoorbeeld met slimme ordercombinaties en intelligente looproutes.

Maar bovenal zorgt het voor real-time integratie van alle equipment die onderdeel uitmaakt van jouw logistieke proces. Het WMS/WCS zorgt bijvoorbeeld voor optimale routering van dozen, bakken of pallets op transport- en sorteersystemen. En het stuurt een AS/RS (Automated Storage & Retrieval System), AGV-vloot, robots en palletkranen efficiënt aan.

Met Actemium WMS/WCS heb je altijd inzicht in je actuele voorraden, workload en goederenbewegingen. En in de prestaties van medewerkers en equipment door uitgebreide diagnostiek. Door de snelle responstijden grijp je vlug in waar nodig, zodat de software nooit de bottleneck van jouw gemechaniseerde systeem is.

Hoek GroupHoek Group mechaniseert en integreert logistieke processen met WMS/WCS
Eastman Chemical moderniseert automatisch palletmagazijn met retrofit

De voordelen van Actemium WMS/WCS op een rij

 • Geoptimaliseerde logistieke processen op een hybride werkvloer
 • Geoliede samenwerking tussen mens en machine
 • Real-time inzicht in voorraden en ordervoortgang, workload en materiaalbewegingen
 • Uitgebreide diagnostische modules en alarmering rondom equipmentintegratie en systeemperformance
 • Schaalbaar en op maat in te richten: de juiste software voor jouw behoefte
 • Standalone implementatie óf functionele aanvulling op bestaand ERP of WMS
 • Hardware- en softwareonafhankelijk: integratie met verschillende hosts (ERP, WMS, MES) en equipment, ongeacht de leverancier
 • Jarenlange ervaring: bewezen, robuuste oplossing in verschillende omgevingen met kranen, conveyors, sorters, AGV’s en Automated Storage & Retrieval Systemen
 • Flexibele algoritme engine voor tuning van algoritmes zoals order batching, rijdroute-optimalisatie en work-load balancing 24/7 service desk

Actemium: partner in logistieke automatisering

Actemium is specialist op het gebied van logistieke automatiseringsoplossingen. We denken graag met je mee vanaf het begin tot ver na de implementatie van een WMS/WCS. We zijn jouw partner in automatisering tijdens de hele levenscyclus van een project, van advies, ontwerp, bouw en integratie tot onderhoud en optimalisatie.

Goed onderzoek, degelijk advies en naadloze integratie

Elk logistiek proces heeft vergelijkbare kenmerken; het draait om locaties, orders en logistieke eenheden. Maar de integratie van equipment, host en werkvloer is telkens anders. De implementatie van ons Actemium WMS/WCS-product zien we daarom altijd als een project. Ons WMS/WCS heeft daarom een stabiele softwarekern die we per implementatie uitbreiden waar nodig.

In ieder project waarin we Actemium WMS/WCS integreren, onderzoeken we de specifieke automatiseringsbehoefte. We beantwoorden eerst vragen als: Hoe ziet je werkvloer eruit? Hoeveel mechanisatie heb je toegepast? Welke onderdelen gaan we aansturen? Met welke andere systemen moet Actemium WMS/WCS communiceren? Daarna zoeken we samen met jou naar de optimale inrichting van jouw logistieke processen.

De techniek staat daarbij altijd in dienst van de applicatie en het gewenste resultaat. We hebben ervaring in de implementatie van alle benodigde hard- en software. We integreren nieuwe en bestaande equipment, ook in geval van bijvoorbeeld een retrofit. Denk aan transportsystemen, kranen, AGV’s en intelligente opslagsystemen zoals plateauliften. We koppelen het WMS/WCS aan hostsoftware, zoals een bestaand WMS of ERP. En we implementeren en integreren devices, bijvoorbeeld pick en put to light techniek, orderpick karren, scanners en handhelds.

Eastman Chemical moderniseert automatisch palletmagazijn met retrofit
Eastman Chemical moderniseert automatisch palletmagazijn met retrofit

Actemium WMS/WCS: stand-alone WCS of geïntegreerd WMS/WCS

Het Actemium WMS/WCS is van oorsprong een WCS (Warehouse Control Systeem) voor gemechaniseerde logistieke systemen. In de afgelopen 15 jaar hebben we Actemium WMS/WCS uitgebreid met werkvloeraansturing voor manuele operaties die aansluiten op het gemechaniseerde systeem. Zo groeide het uit naar een geïntegreerd WMS/WCS voor de aansturing van jouw hybride logistieke werkvloer waar mechanisatie en werkvloerintelligentie centraal staan. Ons huidige Actemium WMS/WCS zetten we afhankelijk van jouw behoefte in als stand-alone WCS of als geïntegreerd WMS/WCS.

Hoek Group mechaniseert en integreert logistieke processen met WMS/WCS
Hoek Group mechaniseert en integreert logistieke processen met WMS/WCS

Modules en functies

 • Host integratie: Separate integratieservice voor koppeling met de meest voorkomende WMS en ERP-systemen
 • Locatiemanagement: voorraad- en locatiebeheer voor (geautomatiseerde) magazijnen
 • Routemanagement: het routeren van bakken of pallets op transportsystemen
 • Ordermanagement: inzicht in en beheer van orders, werkvoorraad en samenstellen van batches van orders
 • Taakmanagement: het aansturen van transportsystemen, kranen en/of AGV’s
 • Equipmentintegratie
 • Uitgebreide monitoring, diagnostiek en alarmering
 • Projectspecifieke werkvloer- en overheadschermen op basis van onze bouwblokken
 • Masterdatabeheer, algoritmemanagement en applicatiebeheer
 • Uitgebreide datalogging, optionele dashboarding en rapportage
 • Voorbereid op meertaligheid

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.