Een oplossing op maat die met je meegroeit!

Actemium WMS (Warehouse Management)

Een magazijn runnen wordt steeds uitdagender. Leveranciers verwachten veel flexibiliteit. Klanten stellen steeds hogere eisen aan levertijd, retourafhandeling en prijs. Goed personeel is schaars, en lonen blijven stijgen. Net als de kosten voor magazijnruimte. Hoe bied je je klanten de service die ze van je verwachten, tegen zo laag mogelijke kosten? Het Actemium Warehouse Management Systeem (WMS) helpt je. Als volledig WMS of als WMS-module bij jouw ERP-systeem. Het stuurt de processen in jouw magazijn papierloos en digitaal aan. En het helpt jouw medewerkers om zo efficiënt mogelijk te werken, en zo min mogelijk fouten te maken.

Actemium WMS: de regisseur in jouw magazijn

Het Actemium Warehouse Management Systeem regelt de inslag en opslag van goederen in jouw magazijn. Je hebt altijd real-time inzicht in inkomende goederen en opslaglocaties, inclusief de exacte locatie, logistieke eenheden met inhoud (pallets, bigbags, dozen), artikeleigenschappen (afmetingen, gewichten, omloopsnelheid, stapelbaarheid, houdbaarheid) en eenheden (stuks, dozen, kratten).

Het systeem zorgt daarnaast voor de intelligente aansturing van je orderpickproces. Denk daarbij aan het stellen van prioriteiten, het slim combineren van orders, en het selecteren van de juiste orderpickstrategie.

Met het Actemium WMS kijk je verder dan de laaddocks van je magazijn. Via de functionaliteiten voor digitale afleverregistratie werken ook jouw chauffeurs rechtstreeks in het WMS. Ook op het gebied van aflevering heb je dus real-time inzicht en stuur je nog makkelijker bij.

Melano vervangt robot door orderpickers met handscanners
Dozon versnelt logistiek proces met flexibel WMS

De voordelen van een WMS

  • Betere aansturing en snellere bijsturing van je logistieke operatie
  • Optimale magazijninrichting op basis locatie- en artikelkenmerken
  • Efficiënter orderpickproces door aansturing van het orderpickproces
  • Minder administratie, omdat je volledig papierloos kunt werken
  • Minder fouten en controlewerkzaamheden
  • Actueel en foutloos inzicht in voorraad, goederenstromen en orders
  • Volledige traceerbaarheid van orders, serienummers en partijen voor kwaliteitsborging of klachtafhandeling

Moderne architectuur: standaard softwarekern met flexibele schil

Met het Actemium WMS krijg je het beste van twee werelden: een standaard softwarekern, met daarbovenop een flexibele schil die we voor je op maat kunnen maken. De standaardkern is in veel gevallen voldoende, soms na een klein aantal lichte aanpassingen in de processen. Het grote voordeel hiervan is dat Actemium geen extra software hoeft te ontwikkelen. Dit zorgt voor een korte doorlooptijd en lage risico’s bij de implementatie. Bovendien wordt jouw WMS makkelijk voorzien van de laatste software-updates, waardoor het meegroeit met de laatste ontwikkelingen.

Vraagt jouw operatie toch om een oplossing op maat, dan houden we deze toevoegingen in de architectuur strikt gescheiden van de softwarekern. Ook in deze situatie kan de kern altijd worden geüpdatet naar de nieuwste versie. Zo blijf je profiteren van de laatste ontwikkelingen in de Actemium WMS software.

Actemium WMS draait op de server van jouw keuze: in eigen huis, in je eigen datacenter, of volledig vanuit de cloud.

Standaard specifieke functionaliteiten

Het Actemium WMS komt het best tot zijn recht in logistieke operaties van bedrijven met eigen voorraad, bijvoorbeeld groothandels, productiebedrijven of webshops. En ook in organisaties met een value added logistics proces, waarin het draait om ompakken, verpakken en het doen van klantspecifieke aanpassingen aan goederen.

Vraagt jouw business om specifieke functionaliteiten? Actemium WMS is er klaar voor. Bijvoorbeeld met:

  • Standaard functionaliteit voor THT en FIFO sturing, SSCC labeling en volledige traceerbaarheid, om te voldoen aan de hoge eisen in de food-, feed-, dranken- en horecabranche
  • Ondersteuning voor rollen en meters wanneer jouw bedrijf bijvoorbeeld stoffen of kabels levert
  • Standaard functionaliteit gericht op serienummerregistratie, productielogistiek, en zelfs registratie van lichte productiewerkzaamheden
Mathot verbetert orderpicking met voice
Beeztees investeert in het magazijn van morgen

Flexibele integraties

Het Actemium WMS is hardware onafhankelijk. Het werkt met (mobiele) computers, scanners en labelprinters van verschillende leveranciers en met alle (mobiele) operating systems, zoals Windows, Android en iOS. Daarnaast ondersteunen we alle verschillende soorten orderpicktechnieken, zoals RF scanning, voice-picking en pick to light.

Maak je gebruik van werkvloerequipment zoals weegschalen, transportbanden, scanpoorten, plateauliften of paternosterkasten? Dan zijn specifieke aanpassingen vaak onvermijdelijk om optimaal aan te sluiten bij jouw operatie. Dit is met het Actemium WMS geen probleem.

We bieden ook standaard integraties met externe software pakketten, zoals de verzendsoftware van Transsmart, de rapportagemodule van Dash Data, of de “Digital Twin” van ons zusje Axians. In deze digitale tweelingbroer van jouw magazijn analyseer en voorspel je de processen in jouw magazijn. Je bedenkt én simuleert slimme optimalisaties die je met één klik doorvoert in het WMS. Zoals bijvoorbeeld de volgorde en looproutes van alle orders die vandaag moeten worden gepickt.

Beeztees investeert in het magazijn van morgen
Geevers handhelds, PDA’s, voice terminals en draadloos netwerk
Hoenderdaal Fasteners kiest met WMS voor kwaliteit én kwantiteit

Standaard koppelingen met ERP-systemen

Het Actemium WMS wordt via standaard gecertificeerde koppelingen geïntegreerd met de grote ERP systemen en met ERP pakketten van leveranciers met wie we intensief samenwerken, zoals:

Afhankelijk van jouw behoefte neemt Actemium WMS meer of minder taken over van je ERP-systeem. Als volledig WMS naast je huidige ERP is het volledig verantwoordelijk voor de aansturing van jouw totale werkvloer en prioritering van orders. Als WMS-module combineert het taken uit jouw ERP-systeem en voegt het extra intelligentie toe die zorgt dat jouw werkvloer zo efficiënt mogelijk draait. 

Maak je gebruik van een ander pakket? Geen probleem! We bieden interfaces op maat via XML bestandsuitwisseling, webservices, API’s of zelf een directe verwerking in de user interface van jouw pakket door middel screenscraping. Ook ondersteunen wij Enterprise service bus integratieplatformen, zoals Biztalk, SAP PI of Ibolt.

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.