Home Logistieke automatisering Klantverhalen Beeztees moderniseert hardware platform voor magazijn van morgen
"Niets staat ons in de weg om verder te groeien."

Beeztees moderniseert hardware platform voor magazijn van morgen

Logistiek tag corner

Beeztees is leverancier van huisdierbenodigdheden. Een familiebedrijf met oog voor de toekomst. Altijd innovatief en op zoek naar manieren om de dienstverlening en processen te verbeteren. Germa Zijlmans, IT-manager, weet dat een betrouwbare draadloze verbinding op de werkvloer een voorwaarde is voor alle volgende stappen. Actemium installeerde een modern draadloos netwerk en verving in één beweging ook polscomputers door nieuwe handterminals. “Met ons nieuwe hardware platform staat niets ons in de weg om verder te groeien.”

Verbinding met SAP in magazijnen

Beeztees werkt met een ERP-systeem van SAP. Een nieuwe versie van dat systeem bood Beeztees de kans om te gaan werken met een geavanceerde webomgeving voor barcodescanning. De perfecte aanleiding om de draadloze infrastructuur in het magazijn te moderniseren. “Beeztees telt twee magazijnen van meer dan 10.000 vierkante meter,” legt Germa Zijlmans uit. “Dagelijks werken hier 95 enthousiaste en betrokken medewerkers aan een gestroomlijnde levering van onze producten en diensten. Overal in de magazijnen moeten zij een onfeilbare draadloze verbinding hebben met ons ERP-systeem.”

Wij willen onze logistieke processen steeds vérder innoveren.

Beeztees investeert in het magazijn van morgen

Partners in automatisering

Beeztees benaderde Actemium met het verzoek om het nieuwe draadloze netwerk aan te leggen. Het familiebedrijf werkt graag intensief samen met andere partijen – als partners, in plaats van leveranciers. Germa: “Op de technische oplossingen van Actemium kunnen we vertrouwen. En onze logistieke processen vérder innoveren. Daarmee is Actemium al tien jaar een onmisbare partner voor ons. Zij leggen de lat voor kwaliteit ongelofelijk hoog. Net als wij.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Draadloos netwerk en mobiele computers

Actemium ontwierp samen met Beeztees’ vaste IT-partner de infrastructuur voor het draadloze netwerk. En voor de integratie met de bestaande infrastructuur. We kozen voor virtuele WLAN-controllers, gehost in een datacenter, met een aantal fysieke access points. Daarnaast vervingen we polscomputers van medewerkers op de werkvloer door moderne handterminals met een groot touchscreen.

Een oplossing op maat voor Beeztees die Actemium ontwikkelde in goed overleg met de mensen op de werkvloer. Arjan Kralt, client manager bij Actemium vertelt: “Beeztees is een familiebedrijf en dat merk je. Er is veel aandacht voor medewerkers en wat zij nodig hebben om prettig en veilig te kunnen werken. De nieuwe handhelds waren bijvoorbeeld erg belangrijk. Medewerkers vonden de oude polscomputers niet fijn om mee te werken. Die waren zwaar en werknemers keken veel naar beneden. De terminal die wij implementeerden is zo ontworpen dat gebruikers naar het scherm kijken terwijl ze barcodes scannen en de handheld bedienen.”

Onze operationele mensen hadden geen hinder van de implementatie.

Beeztees investeert in het magazijn van morgen

Implementatie in slimme fases

Actemium ontwikkelde de oplossing terwijl de operatie van Beeztees gewoon doordraaide. Actemium voerde ondertussen tests uit samen met Beeztees’ SAP-partner en IT-partner. Denk aan de integratie met SAP schermen en de bestaande serveromgeving. Germa: “Terwijl het project liep bleven we parallel werken met onze vertrouwde systemen. Actemium stemde dit nauwkeurig af met andere betrokken partijen. Ze zorgden ervoor dat onze operationele mensen zo min mogelijk last ondervonden van de omslag. Toen het tijd werd voor de definitieve livegang, deden we dit stap voor stap. Dit creëerde rust in het magazijn. Actemium loste eventuele issues op de achtergrond op.”

Resultaat: een schaalbaar en beheersbaar netwerk als fundament

De winst? De werkvloer van Beeztees is overal voorzien van een betrouwbaar draadloos netwerk. Door de opbouw met een virtuele WLAN-controller en fysieke access points is de oplossing makkelijk schaalbaar. En medewerkers van Beeztees’ IT-afdeling beheren het netwerk op afstand. De combinatie met moderne handheld terminals biedt bovendien kansen voor volgende stappen. Germa kijkt positief terug op het traject. “Actemium bood ons een toekomstbestendige oplossing waarmee onze logistieke processen verder geoptimaliseerd kunnen worden. We werken inmiddels naar tevredenheid. De samenwerking tussen de betrokken partners is goed verlopen.”

Beeztees’ kijkt vooruit

Is de samenwerking hiermee afgerond? Welnee. Arjan: “We kunnen live meekijken en blijven proactief support leveren, zoals bij het verzorgen van licenties voor de terminals. Zo houden we regelmatig contact.” Beeztees volgt met interesse ontwikkelingen op het gebied van mechanisatie, robotisering en andere oplossingen voor de geautomatiseerde logistieke werkvloer. Actemium staat als partner voor Beeztees klaar om samen de volgende uitdaging aan te gaan.

We kunnen live meekijken en blijven pro-actief support leveren.

Beeztees investeert in het magazijn van morgen

Projectdetails

Integraties
Integratie met SAP console

Beeztees
Beeztees is gespecialiseerd in alles wat je kunt bedenken voor jouw huisdier. Bijvoorbeeld in leuke accessoires en lekkere snacks voor honden, katten, knaagdieren, vogels en vissen. Beeztees maakt de dagelijkse momenten met jouw huisdier een stukje leuker.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.