Home Logistieke automatisering Klantverhalen Bus centraliseert en optimaliseert logistieke processen
"Besparen op personeelskosten én voorraadkosten."

Bus centraliseert en optimaliseert logistieke processen

Logistiek tag corner

Bus Industrial Tools heeft alle logistieke processen geoptimaliseerd met een WMS, pick to light, voice picking en scanning. Dankzij slimme aansturing en papierloos werken worden orderregels nu vier keer zo snel gepickt en worden er minder fouten gemaakt. Bus werkt nu met zogenaamde 'chaotische opslag', waarbij algoritmen in het WMS regelen dat de orderpickers via de kortste routes alle artikelen voor klanten verzamelen. "In vergelijking met het verzamelen van orders op basis van papieren lijsten, worden er nu vier keer zo snel orderregels gepickt."

Centraliseren en optimaliseren logistiek

Bus Industrial Tools gaat alle voorraden en logistiek van zes regionale vestigingen centraliseren en optimaliseren in een nieuw logistiek centrum in Zwolle. Met als resultaten een besparing op personeelskosten, verviervoudiging van de orderpicksnelheid en lagere voorraadkosten. Behalve met ons uitgebreide productassortiment voegen wij ook waarde toe voor klanten met logistieke services. Zoals het beheren van hun voorraden en herverpakken van producten. Omdat die services de komende jaren steeds belangrijker worden, heeft Bus geïnvesteerd in een flexibel configureerbaar WMS en papierloos werken met pick to light, voice picking en scanning. Bus levert veel aan klanten in de industrie-, offshore- en scheepvaartsector.

Wij wilden een een besparing op personeelskosten, verviervoudiging van de orderpicksnelheid en lagere voorraadkosten.

Bus centraliseert en optimaliseert logistieke processen

We picken nu vier keer zo snel orders!

Bus centraliseert en optimaliseert logistieke processen

‘Chaotische’ opslag

In een magazijn met chaotische opslag wordt de opslaglocatie van alle producten berekend door een WMS, op basis van omloopsnelheden, afmetingen en andere criteria. Producten in dezelfde categorie liggen dus niet altijd bij elkaar. Dat lijkt minder gestructureerd, maar heeft bij Bus grote tijdbesparingen opgeleverd. In vergelijking met het verzamelen van orders op basis van papieren lijsten, worden er nu vier keer zo snel orderregels gepickt. Bus heeft voor een Actemium WMS gekozen omdat deze oplossing flexibel te configureren en in te richten is en die leverancier bewezen kennis en ervaring met het optimaliseren van logistieke processen heeft.

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Integraties ERP, rollenbanen en plateauliften

Andere belangrijke selectiecriteria voor Bus waren de al beschikbare integraties met het Mavis ERP-systeem en de gebruikte rollenbanen en plateauliften. Bus heeft daarnaast voor een bewezen oplossing gekozen en een leverancier die zowel alle gemaakte afspraken nakomt, als proactief meehelpt bij het realiseren van de doelstellingen. Behalve het slimme WMS en de al genoemde voice picking en scanningoplossingen, heeft Actemium ook nog het WLAN en de Mobile Device Management software voor het beheren van alle mobiele apparatuur geleverd.

Wij besparen nu op personeelskosten én voorraadkosten.

Bus centraliseert en optimaliseert logistieke processen

Projectdetails

Integraties
Koppeling met Mavis ERP-systeem
Aansturing van rollenbanen en plateauliften

Bus Industrial Tools
Bus Industrial Tools levert al ruim 60 jaar een toegevoegde waarde als totaalleverancier voor de on/offshore, metaal- en industriesector. Bus levert niet alleen gereedschappen en andere industriële producten, maar is ook partner in de realisatie van efficiënte oplossingen in de techniek en logistiek. In Nederland heeft dit familiebedrijf 12 vestigingen, ondersteund vanuit een hoofdkantoor en logistiek centrum in Zwolle. Sinds 2014 heeft Bus ook een vestiging in het Verenigd Koninkrijk, voor het bevoorraden van offshore-platforms in de zuidelijke Noordzee.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.