Home Logistieke automatisering Klantverhalen Decostar verbetert kwaliteit en flexibiliteit met WMS en voice picking
"Foutkans vrijwel nul en beter voorbereid op piekperiodes."

Decostar verbetert kwaliteit en flexibiliteit met WMS en voice picking

Logistiek tag corner

Decostar – importeur van woondecoratie – streeft naar een zo hoog mogelijke efficiency en zo min mogelijk fouten. Tot zover weinig nieuws, want welk bedrijf in de logistiek wil dit niet? Maar de markt waarin Decostar opereert, zorgt voor een extra grote uitdaging, door grote pieken in het voor- en najaar. Hoe ga je daarmee om? Decostar koos voor een Actemium WMS met voice picking. “Dankzij real-time inzicht in alle informatie is de foutkans vrijwel nul en kunnen wij in piekperiodes efficiënter orders verwerken.”

Een nieuw Warehouse Management Systeem

Decostar groeit snel. Om de groei goed te kunnen managen, heeft Decostar ervoor gekozen om alle logistieke activiteiten te insourcen. Hierdoor ontstond de behoefte aan een sturend Warehouse Management Systeem. Het Actemium WMS met scanning en voice picking zorgt nu voor efficiënt en foutloos orderpicken. “Wij hebben voor Actemium gekozen vanwege de uitgebreide functionaliteit van hun WMS-oplossing”, vertelt hoofd magazijn Bastiaan Vosselman.

Maar dat was niet het enige. “Ook de mogelijkheid tot integratie van het Actemium WMS met ons Kerridge Wholesale ERP-systeem was een belangrijk voordeel”, vervolgt Vosselman. “Ten slotte kozen we Actemium om de aanwezige logistieke kennis en ervaring. Zij hebben ons ook geadviseerd en geholpen alle logistieke processen te optimaliseren.”

Door klantorders samen te voegen kunnen we efficiënter orderpicken  en rijafstanden optimaliseren.

Decostar verbetert kwaliteit en flexibiliteit met WMS en voice picking

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Wij hebben nu zo’n 30% tot 40% minder personeel nodig tijdens de piekperiodes.

Decostar verbetert kwaliteit en flexibiliteit met WMS en voice picking

Beter voorbereid op piekperiodes

De volledige woondecoratie supply chain verwerkt grote pieken in het voor- en najaar. Decostar huurt daarvoor extra personeel in, en werkt in twee of drie ploegen. “Dankzij het WMS met voice picking en doorgevoerde procesverbeteringen, hebben wij nu zo’n 30% tot 40% minder personeel nodig tijdens de piekperiodes,” geeft Vosselman aan. “Door in ploegendiensten te werken maken wij bovendien optimaal gebruik van het beschikbare interne transport en de hardware.”

Snelle implementatie

“We zijn trots dat we onze WMS-implementatie met voice picking binnen drie maanden hebben gerealiseerd,” vertelt Vosselman. “Dat is inclusief het verhuizen van 13.000 pallets met goederen van Apeldoorn naar IJsselmuiden én maatwerkaanpassingen in de software. Daarna hebben we nog een aantal verbeteringen doorgevoerd. We kunnen nu bijvoorbeeld artikelen uit verschillende klantorders in het ERP-systeem samenvoegen om nog efficiënter te kunnen orderpicken en rijafstanden te kunnen optimaliseren.”

We kunnen doorgroeien om dat het WMS ons helpt om efficiënt en foutloos te orderpicken.

Decostar verbetert kwaliteit en flexibiliteit met WMS en voice picking

Projectdetails

Integraties
Wholesale ERP van Kerridge
(voorheen UNIT4)

Decostar
Decostar is al ruim 15 jaar een importeur van woondecoratie. Vanuit een hoofdkantoor in Apeldoorn en magazijn in IJsselmuiden, leveren zij elk seizoen een ruime keuze aan stijlvolle woondecoraties voor binnen en buitengebruik. Zowel onder de bekende eigen merknaam Countryfield als private en white labels in samenwerking met grote retailklanten.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.