Home Logistieke automatisering Klantverhalen Huuskes verkleint foutkans en verhoogt efficiency met pick to cart
"Alle orderpickers voortaan flexibeler inzetbaar."

Huuskes verkleint foutkans en verhoogt efficiency met pick to cart

Food tag corner Logistiek tag corner

Huuskes heeft een ‘pick to cart’ oplossing met Warehouse Control System geïmplementeerd voor het verzamelen van 50.000 verpakte maaltijden per week. Hierdoor is de foutkans tot nihil gereduceerd en de efficiency van het orderpicken verhoogd. "Na drie maanden verwerken wij al dezelfde hoeveelheid maaltijden met één orderpicker minder."

Service is doorslaggevend in de zorg

Huuskes bereidt en levert maaltijden voor ziekenhuizen, kleinschalige zorg, langdurige zorg en zorg aan huis. Vier marktsegmenten met uiteenlopende eisen en wensen, waarin voeding een belangrijke invloed heeft op de klantbeleving. “Service is voor ons bedrijf een doorslaggevende toegevoegde waarde,” vertelt Tweede chef portioneer Niels Velthuis . “Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing om de kans op fouten zoveel mogelijk uit te sluiten. Dat is ‘pick to cart’ geworden voor het verzamelen van alle maaltijdorders.”

Wij willen de kans op leverfouten zoveel mogelijk uitsluiten.

Huuskes pick-to-cart

Digitaliseren orderpicken

Tot begin dit jaar verzamelden de orderpickers van Huuskes alle maaltijden nog met papieren bonnen. Een proces dat nu door digitalisering is geoptimaliseerd. “Voorheen verzamelden onze mensen order voor order, terwijl wij nu papierloos twaalf orders tegelijk picken in één kar, aldus Velthuis. “Omdat er via ‘pick-to-light’ identificatie en na voltooiing van de orders automatische controles worden uitgevoerd, is de kans op fouten bijna uitgesloten. Ook zijn alle orderpickers voortaan flexibeler inzetbaar, omdat de kwaliteit nu minder afhankelijk is geworden van hun ervaring.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Projectervaringen

“Wij hebben voor Actemium gekozen vanwege de geadviseerde oplossing en al eerder bij ons bedrijf gerealiseerde oplossingen voor emballage- en afleverregistratie en voedseletikettering,” zegt Velthuis. “Terugkijkend op dit project zijn wij blij met de snel behaalde resultaten en toekomstige optimalisatiemogelijkheden. Wij hebben geleerd dat het belangrijk is om de hele ICT-omgeving goed in kaart te brengen wanneer je papier gestuurde processen digitaliseert. Verder is het belangrijk alle deelprojecten goed te bewaken, zoals bij ons de levering van nieuwe magazijnstellingen.

Wij picken nu twaalf orders tegelijk in één kar, zonder fouten.

Huuskes pick-to-cart

Projectdetails

Integraties
Koppeling met Reflex Systems 3000 ERP

Huuskes
Huuskes bereidt en levert verse maaltijden voor zorgorganisaties. Op het hoofdkantoor in Enschede en regionale vestigingen in Nijkerk, Beuningen, Winschoten, Apeldoorn en Oldenzaal realiseren zo’n 800 medewerkers een jaaromzet van ruim honderd miljoen Euro. Het bedrijf is een totaalleverancier die klanten ontzorgt met een assortiment bestaande uit 35.000 artikelen en eigen logistieke dienstverlening.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.