Home Logistieke automatisering Klantverhalen KLG Europe standaardiseert op remote beheerde scanoplossing
"Actemium ontzorgt onze IT-afdeling met het remote beheren van alle scanners."

KLG Europe standaardiseert op remote beheerde scanoplossing

Logistiek tag corner

Logistiek dienstverlener KLG Europe in Venlo is gespecialiseerd in wegtransport, cross-docking en warehousing. Als onderdeel van de modernisering van een WMS heeft het bedrijf ook een nieuwe scanoplossing geïmplementeerd. “Wij hebben voor Actemium gekozen omdat ze ons met een Mobile Device Management omgeving volledig ontzorgen en remote ondersteunen”, zegt IT Manager Nederland, Joost Naus.

Moderniseren WMS en scanoplossing  

KLG Europe heeft 17 vestigingen in 3 landen, waaronder in Venlo, Eersel, Waalwijk en Rotterdam.

“Wij hebben hier in Venlo geïnvesteerd in een nieuw WMS om onze magazijnprocessen verder te kunnen optimaliseren”, vertelt Naus. “Er zijn hier zo’n 80.000 palletplaatsen waar goederen worden opgeslagen voor circa 30 klanten. In het verlengde van onze keuze voor een nieuw WMS kregen wij behoefte aan nieuwe scanners en printers. De aanwezige scanners waren namelijk verouderd en werkten op Windows CE, met een traditionele client-server applicatie. Ze werden storingsgevoeliger, en waren niet meer te updaten en te repareren. Behalve moderniseren wilden wij ook meer standaardiseren en het operationele beheer efficiënter gaan organiseren.”

Behalve moderniseren wilden wij ook meer standaardiseren en het operationele beheer efficiënter gaan organiseren.

KLG Europe standaardiseert op remote beheerde scanoplossing

Actemium onderscheid zich door keuzevrijheid en ontzorgen.

KLG Europe standaardiseert op remote beheerde scanoplossing

Keuzevrijheid en ontzorgen

“Vanaf het eerste contact op een logistieke beurs onderscheidt Actemium zich als leverancier voor onze scanoplossing met de geboden keuzevrijheid en het letterlijk ontzorgen”, vervolgt Naus. “Zij hebben in de offertefase namelijk vier verschillende scannermodellen ter beschikking gesteld om een aantal weken door onze magazijnmedewerkers te laten uitproberen. Na deze test hebben wij de meest favoriete scanner besteld, waardoor de acceptatie daarna bijzonder soepel is verlopen. Een andere onderscheidende factor is de oplossing voor Mobile Device Management (MDM) die Actemium heeft geleverd om het operationele beheer te vereenvoudigen.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Overstap naar de cloud en Android

Met het nieuwe WMS en de scanners is KLG Europe in Venlo tegelijkertijd overgestapt naar het werken met een cloudgebaseerd WMS en het Android-besturingssysteem op de scanners. Deze combinatie maakt het bedrijf minder afhankelijk van een hardwaremerk en de ICT-infrastructuur. “Wij werken hier in Venlo nu met 25 Zebra handhelds en 3 industriële tablets op reachtrucks. Verder hebben wij bij Actemium ook nog 3 extra Zebra labelprinters aangeschaft” vat Naus samen. In het kader van meer standaardiseren en efficiënt beheren gaan we dezelfde scanners ook in ons magazijn in Rotterdam gebruiken en voor het cross-docken in Eersel”.

Wij zijn nu minder afhankelijk van een hardwaremerk en ICT-infrastructuur.

KLG Europe standaardiseert op remote beheerde scanoplossing

Doordat Actemium onze IT-afdeling ontzorgt, besparen wij ongeveer een halve FTE.

KLG Europe standaardiseert op remote beheerde scanoplossing

Op de toekomst voorbereide scanoplossing

“Bij dit project waren modernisering en standaardisering onze belangrijkste businessdrivers”, concludeert Naus. “Daarom beschikken wij momenteel over een op de toekomst voorbereide scanoplossing, die zowel gemakkelijk te gebruiken als te beheren en te  beveiligen is. Volgend jaar gaan wij met de combinatie van het nieuwe WMS en de scanners onze manier van werken verder optimaliseren. Doordat Actemium onze IT-afdeling ontzorgt, besparen wij ongeveer een halve FTE. Tenslotte beschikken wij voortaan ook sneller over de benodigde beveiligingsupdates voor alle scanners, dan je als bedrijf tegenwoordig zelf kunt bijhouden.

Projectdetails

Integraties

KLG Europe
KLG Europe levert wereldwijd logistieke diensten en services, van transport over de weg, het water of het spoor, tot value added services in moderne warehouses. Met 17 eigen vestigingen in 3 landen en een fijnmazig betrouwbaar partnernetwerk is KLG Europe bij veel klanten in de buurt. Een passie voor logistiek drijft de medewerkers om de serviceverlening, efficiëntie en duurzaamheid te blijven verbeteren om het maximale resultaat voor klanten te bereiken.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.