Home Logistieke automatisering Klantverhalen Knipidee professionaliseert logistiek met WMS en scanning
"Geen fouten meer in de zendingen."

Knipidee professionaliseert logistiek met WMS en scanning

Logistiek tag corner Manufacturing tag corner

Modestoffenleverancier Knipidee heeft een Warehouse Management Systeem (WMS) en scanningoplossing geïmplementeerd om de logistieke processen te professionaliseren. Het belangrijkste resultaat hiervan is een hogere leverbetrouwbaarheid richting klanten, door beter inzicht in de voorraden en controles via barcodescanning. "Sinds de implementatie van onze nieuwe logistieke oplossing zijn er geen fouten meer geconstateerd in de zendingen."

Verminderen van voorraadverschillen

Knipidee verwerkt grote rollen stof met variabele lengtes tot planken met gedoubleerde stof en staalkaarten. Als gevolg van de snelle bedrijfsgroei en complexe administratie van alle stoflengtes ontstonden er grote voorraadverschillen. “Wij hebben zo’n 6.000.000 meter aan stoffen op voorraad, verdeeld over 10.000 artikelen, die in 6 magazijnen en een showroom liggen opgeslagen,” zegt projectmanager Jos de Vrij. “Om het inzicht en grip op alle voorraadposities te verbeteren zijn wij op zoek gegaan naar een WMS en scanningoplossingvoor de orderpickers.”

Wij wilden meer grip op en inzicht in onze voorraad.

Knipidee vertelt over WMS implementatie op WMS-dag

AFAS-integratie

Een belangrijke eis van Knipidee voor het nieuwe WMS was een integratie met de al aanwezige ERP-software Profit van AFAS. “Door samenwerking van Actemium met AFAS en een bijzonder tevreden referentie in de stoffenbranche, zijn wij bij Actemium terechtgekomen,” vervolgt de Vrij. “Uit eigen ervaring blijkt het succes van een WMS-implementatie sterk afhankelijk van het commitment van alle betrokken partijen. Daarom hebben wij gezamenlijk de bereidheid uitgesproken eventuele aanpassingen door te voeren voor een optimale integratie. Terugkijkend op drie maanden ervaring met onze nieuwe logistieke oplossing zijn de gezamenlijk behaalde resultaten al beter dan verwacht.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Wij hebben nu 3 ton werkkapitaal minder nodig én de gewenste accountantsverklaring.

Knipidee professionaliseert logistiek met WMS en scanning

Transparante processen en productiviteit

“Een belangrijk voordeel van het WMS voor Knipidee zijn de transparante processen”, aldus de Vrij. “Bottlenecks worden zichtbaar en aangepakt, waardoor de samenwerking tussen onze binnendienst en het magazijn efficiënter verloopt. Ook verbetert de doorlooptijd van alle bestellingen. Het afgelopen kwartaal hebben wij een hogere omzet verwerkt, terwijl we daarvoor 3 ton werkkapitaal minder nodig hadden. Tenslotte is een betrouwbare voorraadadministratie belangrijk voor de gewenste accountantsverklaring.”

Projectdetails

Integraties
Koppeling met AFAS Profit

Knipidee
Knipidee speelt al ruim 40 jaar in op de continu veranderende vraag naar modestoffen, met een breed assortiment, ruime voorraden en klantspecifieke leveringen. Het familiebedrijf heeft vanuit Weesp eerst een groot marktaandeel in Nederland opgebouwd en daarna zowel binnen Europa als op andere continenten de klantenkring uitgebreid. Momenteel wordt het merendeel van de circa 20 miljoen euro omzet internationaal gerealiseerd.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.