Home Logistieke automatisering Klantverhalen Nunhems borgt processen wereldwijd met papierloze productie en logistiek
"Klanten ontvangen altijd de juiste zaden."

Nunhems borgt processen wereldwijd met papierloze productie en logistiek

Feed tag corner Food tag corner Logistiek tag corner

Nunhems, onderdeel van BASF, is wereldwijd een van de grootste leveranciers van groentezaden. De zadenmarkt draait om precisie: zaden moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en mogen niet worden vermengd. Goede logistiek is dus essentieel. Om de logistieke processen te verbeteren implementeerde Nunhems een centrale barcodescan oplossing. “We weten zeker dat klanten precies de juiste groentezaden ontvangen. Ook gaat er veel minder tijd verloren met het achteraf controleren van handelingen.”

Papierloze en digitale processen

De wensen van Nunhems waren helder: papierloos werken en koppeling met bestaande systemen. “Als wereldspeler willen we flexibel zijn en onze systemen aan elkaar koppelen”, vertelt Project Manager Processing Kim Hovens. “We kwamen bij Actemium uit door hun uitgebreide ervaring met deze complexe projecten.”

Wij wilden een centrale barcodescan oplossing om onze logistieke processen wereldwijd te verbeteren.

Nunhems verbetert wereldwijd logistieke processen

Eén systeem voor logistiek en productie

Inmiddels is de werkvloer bij Nunhems volledig papierloos. We implementeerden één systeem voor de logistieke processen in het magazijn, de productie en het laboratorium. Nu al voor Nederland en de Verenigde Staten, in de toekomst ook voor India. “Actemium leverde de software voor warehouse management en productieregistratie. Daarnaast voorzagen ze ons ook van mobiele computers en barcodescanners. Het nieuwe warehouse management en registratiesysteem is geïntegreerd met onze bestaande bedrijfsapplicaties : Lawson M3 (ERP) en Nautilus (kwaliteitscontrole).”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

We weten zeker dat onze klanten precies de juiste groentezaden ontvangen.

Nunhems verbetert wereldwijd logistieke processen

Betrouwbare leveringen

Door de verschillende softwaresystemen te koppelen gaat de betrouwbaarheid van de leveringen omhoog. “We leveren groentezaden van 2500 rassen en 28 gewassen. Vermenging moet voorkomen worden. De kracht van deze oplossing zit in de automatisering: we weten zeker dat onze klanten precies de juiste groentezaden ontvangen”, vertelt Hovens.

Daarnaast scheelt de nieuwe oplossing veel tijd. Hovens: “We hoeven veel minder tijd te besteden aan het controleren van handelingen en het verwerken van gegevens op de administratie”.

Open communicatie

Onze branche stelt hoge en bijzondere eisen aan onze bedrijfssoftware. “De flexibele opstelling van Actemium heeft geholpen bij het vinden van de totaaloplossing. Juist omdat we met zoveel producten werken, was het belangrijk om open met elkaar te communiceren en praktisch te denken,” vertelt Kim Hovens.

Het systeem bevalt Nunhems uitstekend. “Procedures zijn er niet altijd gemakkelijker op geworden. Wel veiliger en accuraat. Via dit systeem spreken we bij Nunhems nu mondiaal dezelfde taal.”

Projectdetails

Integraties
Koppeling met Lawson M3 ERP
(voorheen Movex)
Koppeling met Nautilus kwaliteitssysteem

Nunhems
Het productenpakket van Nunhems omvat 25 groentegewassen, waaronder leidende rassen in wortel, komkommer, prei, sla, meloen, ui, paprika, tomaat en watermeloen.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.