Home Logistieke automatisering Klantverhalen Technische groothandel VRF verhoogt leverbetrouwbaarheid met WMS
"WMS en scanoplossing faciliteren onze groei."

Technische groothandel VRF verhoogt leverbetrouwbaarheid met WMS

Logistiek tag corner

VRF, gespecialiseerd in bevestigingssystemen voor daken, heeft een logistiek executiesysteem geïmplementeerd. Daarmee hebben zij de leverbetrouwbaarheid richting klanten verhoogd en de interne orderverwerking geprofessionaliseerd. "Wij hebben nu een WMS en scanoplossing die onze toekomstige groei faciliteren."

Voorkomen van pickfouten en teleurgestelde klanten

VRF is een snelgroeiende technische groothandel, die ook producten spuitgiet en assembleert. “Tot twee jaar geleden verzamelden wij elke order nog met een papieren bon,” zegt Logistics & Process Manager Monique Maas. “Daarbij werden teveel pickfouten gemaakt, met als gevolg teleurgestelde klanten. Tevens is het werken met papieren bonnen niet efficiënt, waardoor het onze groei beperkte. Om de kans op fouten te minimaliseren, hebben wij een Warehouse Management Systeem (WMS), mobiele scanners en een WLAN geïmplementeerd. Een belangrijke eis daarbij was de interactie met het ERP-systeem Dynamics BC 365.”

We wilden efficiënter werken én de kans op het maken van pickfouten  minimaliseren.

VRF verhoogt leverbetrouwbaarheid met WMS

Groei faciliteren

“Wij hebben voor Actemium gekozen vanwege de beschikbare Wholesale-koppeling en presentatie van hun oplossing. Zij zijn gestart met een Fit/Gap-analyse van onze bestaande en toekomstige situatie. Daarbij kwamen enkele gaten naar voren tussen de ERP-software en het standaard-WMS, die in overleg met behulp van maatwerk zijn gedicht. Terugkijkend ben ik bijzonder te spreken over de ervaring en kennis van de consultants en programmeurs die ons project hebben uitgevoerd. Mede daardoor hebben wij nu een WMS en scanoplossing die onze groei faciliteren, omdat de snelheid en efficiency van het totale orderverwerkings-proces zijn verhoogd.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

De snelheid, betrouwbaarheid en efficiency van het orderverwerkings-proces zijn verhoogd.

VRF verhoogt leverbetrouwbaarheid met WMS

Geleerde lessen

“Omdat wij nog geen ervaring hadden met logistieke automatisering, heb ik tijdens dit project ook enkele belangrijke lessen geleerd. Allereerst moet je de functionaliteit van de communicatie tussen het ERP- en WMS-systeem goed checken. Verder is het bij elk project belangrijk de standaardoplossing versus het maatwerk gedetailleerd te bespreken en vast te leggen. Plan tenslotte voldoende tijd in voor implementeren en testen, om uitstel van ‘live’ gaan te voorkomen. Bij ons werkt iedereen enthousiast met de nieuwe oplossing en is het scannen onlangs nog uitgebreid naar de assemblage en technische dienst.”

Projectdetails

Integraties
Koppeling met Dynamics 365 BC (NAV) van Microsoft

VRF Europe
VRF Europe ontwikkelt, produceert en distribueert bevestigingssystemen voor daken en gevels. Daarbij staat het leveren van totaalconcepten en service centraal. Sinds 2006 maakt het bedrijf deel uit van de Duitse Würth-Groep.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.