Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs 8 voordelen van industriële tablets in een papierloze fabriek
Groot scherm én flexibel

8 voordelen van industriële tablets in een papierloze fabriek

Logistiek tag corner

Je machines draaien. Basismaterialen zijn voldoende aanwezig. En de geproduceerde goederen worden netjes geregistreerd, op tijd afgevoerd en opgeslagen. Simpel toch, productie draaien? Nou, nee… Hoge administratieve lasten, verstoringen en kwaliteitsissues, onvoldoende inzicht en processen die niet goed aansluiten zorgen voor uitdagingen. Ons advies: gebruik tablets voor een papierloze fabriek! Tablets bieden meer inzicht en zorgen voor minder fouten en gedoe. Benieuwd hoe?

Papierloze fabriek

Met tablets zijn papieren werkinstructies en productiebonnen verleden tijd. Net als onderhoudsbonnen, rapportages en omstelhandleidingen. Het gevolg? Minder fouten en minder administratie. Bovendien krijg je beter inzicht in wat er in de fabriek gebeurt. Daarnaast verzamel je makkelijk data over je processen en de kwaliteit. Zo krijg je een sluitende traceerbaarheid en kun je gericht en snel bijsturen waar nodig.

Niet alleen medewerkers op kantoor, maar ook die op de werkvloer werken allemaal real-time in je Enterprise Resource Planning (ERP), Warehouse Management Systeem (WMS), laboratoriuminformatiebeheersysteem (LIMS) of Manufacturing Execution System (MES). Planners sturen productieprocessen en de gerelateerde logistieke processen rechtstreeks aan. Op de werkvloer registreren medewerkers alle processen in het systeem. Zo bewaak je de kwaliteit gemakkelijker. Ten slotte stel je machines op afstand in, en kun je onderhoud direct aansturen en registreren.

Technologische ontwikkelingen

De ontwikkelingen op het gebied van industriële tablets zijn de laatste jaren snel gegaan. Tablets zijn betaalbaarder geworden. Ze hebben geen schokgevoelige, bewegende onderdelen meer, zoals een harde schijf. En besturingssystemen, zoals Android en Windows 10, zijn volwassen geworden. Tablets zijn daarom nu een serieus alternatief voor papieren lijsten of vaste industriële computers in een beschermende behuizing.

Acht voordelen van tablets in je fabriek

De voordelen van papierloos werken zijn duidelijk. Maar papierloos werken kan ook zonder tablets. Waarom zou je dan toch tablets overwegen?

  1. Tablets hebben een relatief groot scherm waarop veel informatie kan worden getoond
  2. Ondanks hun grote scherm zijn tablets mobiel te gebruiken. Handig als operators niet gebonden zijn aan één plek
  3. Wil je tablets wel voor één specifieke machine inzetten, dan kun je ze ook uitstekend vast gebruiken. Je klikt ze dan vast in een dock aan de machine
  4. Tablets zijn voorzien van WiFi of een simkaart. Daarom hoef je geen netwerkkabels te trekken
  5. Tablets zijn stevig en robuust. Ze hebben geen schokgevoelige en bewegende onderdelen, zoals een harde schijf. Voor de extremere omgevingen zijn zelfs tablets verkrijgbaar die geschikt zijn voor explosiegevaarlijke ATEX omgevingen of gebruik in een vriezer tot wel min 30 graden
  6. In combinatie met een scanner voor barcodes en RFID tags, wordt je tablet een compleet mobiel werkstation
  7. Door de ingebouwde camera kun je tablets goed gebruiken voor bijvoorbeeld kwaliteitscontroles en inspecties van machines
  8. Tablets zijn verkrijgbaar met verschillende besturingssystemen, zoals Windows 10 en Android. Iedere applicatie kun je erop draaien

Tablets in de fabriek: hoe dan?

Ben je overtuigd van de toepassingen van tablets in je fabriek? En wil je weten hoe je tablets het best implementeert in jouw organisatie? We denken graag met je mee. En we adviseren je over de oplossing die het best bij jouw productieomgeving past.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.