Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Actemium en Lowpad: ultralage voertuigen, hoge verwachtingen
veilig en efficiënt

Actemium en Lowpad: ultralage voertuigen, hoge verwachtingen

Logistiek tag corner

Automatisch geleide voertuigen (AGV’s) zijn veilig en efficiënt. En ze besparen geld. Actemium maakt met AGV’s zijn material handling aanbod compleet. Dat doen we niet alleen, maar onder andere samen met Eurotec, fabrikant van Lowpad. De Lowpad familie bestaat uit zeer breed inzetbare, out-of-the-box AGV’s. Actemium integreert de Lowpads optimaal in jouw logistieke operatie. Twijfelde je nog over de volgende stap in jouw automatisering? Niet meer nodig!

Waarom AGV’s?

AGV’s zijn ideaal op uiteenlopende logistieke werkvloeren, zoals distributiecentra, magazijnen, post- en pakketverwerking en productieomgevingen. Ze zijn zeer geschikt in operaties met repeterende bewegingen, of wanneer de ruimte op de werkvloer beperkt is. Bovendien zijn ze veilig: ze verkleinen de kans op ongelukken door menselijke fouten, bijvoorbeeld wanneer heftrucks of elektrische pallettrucks in dezelfde omgeving werken als mensen. Daarnaast ontlasten AGV’s jouw medewerkers bij zware handelingen en verkleinen ze de loopafstanden. Tenslotte zijn AGV’s kostenefficiënt.

Waarom Lowpad?

Alle Lowpad AGV’s zijn gebaseerd op dezelfde technologie. Zo is de basis gelijk, maar kun je met verschillende Lowpads meerdere types ladingdragers verplaatsen. Je huidige ladingdragers hoef je niet te vervangen: Lowpads zijn ontworpen om bestaande ladingdragers van verschillende formaten aan te kunnen. De Lowpad voertuigen maken een digitale kaart van jouw bestaande magazijn. Deze slimme navigatietechnologie zorgt er voor dat er geen aanpassingen nodig zijn in de werkomgeving.

Lowpad AGV’s werken autonoom. Ze hebben interne software die de veiligheid van hun bewegingen garandeert. De ultralage voertuigen van de Lowpad familie zijn daarom als collaborative robots (cobots) in te zetten in ruimtes waar ook mensen werken. De veiligheid is altijd gegarandeerd, zelfs als de stroom of netwerkverbinding wegvalt. Een tweede laag Lowpad software slaat de inrichting van jouw magazijn op en stuurt de voertuigen aan. En kan omgaan met onverwachte gebeurtenissen, zoals een geblokkeerd gangpad.

Waarom Actemium?

Maar jouw complexe logistiek vraagt om meer: Hoe zorg je dat jouw medewerkers de juiste lading klaarzetten voor de AGV’s, of andersom? En hoe bepaal je de prioriteiten van de taken? Om deze vragen te beantwoorden heb je intelligente software nodig die jouw ERP of WMS verbindt met de Lowpad cobot vloot.

Actemium is expert op het gebied van deze complexe logistieke software. En we zijn een ervaren automatiseerder van logistieke werkvloerprocessen. We zoeken altijd de best passende, technische oplossing, en geven een optimaal advies. Zijn AGV’s het beste antwoord op jouw logistieke vraagstuk? Dan adviseren wij Lowpad AGV’s. En we zorgen voor de integratie van Lowpad software in jouw bestaande IT-landschap. Daarmee garanderen we de aansturing van jouw totale logistieke operatie, inclusief bestaande geautomatiseerde processen, medewerkers en Lowpad AGV’s.

Lowpad en Actemium: partners voor de toekomst

Lowpad hardware en Actemium software vullen elkaar perfect aan. En dat is goed nieuws voor jou. De intensieve samenwerking van Lowpad en Actemium brengt bewezen AGV technologie en warehouse management en control system software naar een hoger niveau. En geeft vorm aan de toekomst van logistiek waarin AGV’s een grote rol spelen. Een win-win-win situatie voor Lowpad, voor Actemium en voor jou.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.