Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Draadloze netwerken: stap voor stap naar de Cloud
Schaalbaar en altijd up to date

Draadloze netwerken: stap voor stap naar de Cloud

Logistiek tag corner

Nog niet zo heel lang geleden kwam internet gewoon ‘uit de muur’. Data ging via bekabelde netwerken de wereld over. Nu is dat helemaal anders. De wereld is draadloos. De ‘cloud’ is allang geen luchtfietserij meer, maar wordt zo langzamerhand de standaard in automatisering. Ook als het om netwerkbeheer gaat.

Van alles op locatie naar alles in de cloud

Actemium levert al jaren industriële draadloze netwerken. Het beheer daarvan kun je op verschillende manieren inrichten. Zo werkt 40% van onze klanten met een fysieke  WLAN controller op locatie, die alle accespoints aanstuurt. Dat maakt bijvoorbeeld centraal configureren en updaten van je netwerk een stuk makkelijker. Deze traditionele oplossing heeft er de afgelopen jaren een virtuele variant bijgekregen: een virtuele WLAN controller,  beheersoftware die in je netwerk draait. Een kleine 60% van onze klanten maakt hier inmiddels gebruik van. De volgende stap dient zich inmiddels al weer aan: netwerkbeheer vanuit de cloud!

Schaalbaar, automatisch en slim

Netwerkbeheer vanuit de cloud brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Zo heb je minder initiële kosten. Je koopt namelijk geen apparaten of software voor beheer, maar je neemt een abonnement. Dat abonnement kun je bovendien maandelijks aanpassen aan wat je nodig hebt: extra licenties voor acces points of aanvullende modules met slimme functionaliteit. En uiteraard is je software altijd automatisch up to date en voorzien van de laatste veiligsheidsupdates. Maar dat is niet het enige. Dankzij ‘software defined networking’ wordt je netwerkbeheer ook slimmer. Alle data uit je netwerk wordt namelijk automatisch gebundeld en geanalyseerd. Daarmee krijg je netwerkbeheer ook proactieve en voorspellende kwaliteiten. Het resultaat? Meer stabiliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid.

De voordelen van cloud managed WLAN

  • Lagere initiële investering
  • Eenvoudig op en afschalen van aantal accespoint licenties
  • Software is altijd up to date
  • Naar behoefte aanschaffen van extra modules
  • Van reactief, naar pro actief en zelfs automatisch beheer met Artificial Intelligence (AI) en machine learning

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.