Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Nieuwe twistsorter: modulair en verbluffende prestaties
hoge sorteersnelheid en flexibel configureerbaar

Nieuwe twistsorter: modulair en verbluffende prestaties

Logistiek tag corner

Ben je op zoek naar een sorteersysteem? En zoek je een sorteeroplossing waarin zowel kleine als grote producten uitgesorteerd kunnen worden? Of wil je de huidige sorteercapaciteit verhogen? Dan is de Twistsorter van Flowsort een goede optie. Actemium is officiële integrator van Flowsort.

Wat doet Flowsort voor jou?

De twistsorter is een horizontaal, modulair sorteersysteem met indrukwekkende prestaties. De ‘ready to run’ modules kun je zo configureren en plaatsen dat ze precies in jouw behoeftes voorzien. Het systeem haalt een hoge sorteersnelheid, tot wel 10.000 producten per uur. Daarnaast is het geschikt voor het uitsorteren van een grote range aan producttypes, verpakkingsgroottes en gewichten. De twistsorter is flexibel configureerbaar. Zo is de sorteerhoek vrij te configureren en zijn diverse types uitgangen (chutes) leverbaar. Bovendien hebben Flowsort-modules geen perslucht nodig, zijn ze onderhoudsvriendelijk, en is het systeem gemakkelijk uit te breiden. Kortom, een flexibele sorteeroplossing met een zeer goede prijs-capaciteitverhouding.

Actemium: projectpartner en integrator

Actemium is jouw projectpartner van start tot oplevering. We adviseren je over de beste oplossing voor jouw ‘material handling’-vraagstuk. Kiezen we voor een Flowsort-oplossing? Dan ontwerpen we samen met jou de configuratie die aansluit bij jouw sorteerbehoefte. We verzorgen de mechanische en elektrische installatie. Beide zijn door de modulaire opzet relatief snel uit te voeren. Weinig downtime dus. We leveren de besturing en software voor jouw sorteersysteem, en koppelen deze aan jouw WMS- of ERP-pakket, indien nodig. En we testen het totale systeem.

Zodra jouw twistsorter in productie is genomen, blijven we je ondersteunen via een serviceovereenkomst op maat. Als je dat wilt, staan we 24 uur per dag voor je klaar, zeven dagen per week. Met Actemium en Flowsort krijg je dus een sorteersysteem dat klaar is voor de toekomst, turn-key geleverd, voor een jarenlange en zorgeloze productie.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.