Home MES/MOMS Nieuws Eén centrale bron voor data-analyse
Een goed MES zet je op scherp!
Eén centrale bron voor data-analyse
MES / MOMS tag corner

In je (deels) geautomatiseerde kantoor- en productieomgevingen verzamelen allerlei systemen continu data. Je zou deze beter willen benutten om tijdig bij te sturen en je processen te optimaliseren. Sla de brug!

 

Het verbeteren van je productie en producten begint bij het creëren van inzicht in je processen. Dit doe je door zowel administratieve als productiedata in relatie te brengen tot elkaar en te analyseren. Zitten al deze data in meerdere systemen verspreid over de organisatie? Dan kost het veel tijd om ze bij elkaar te brengen.

Behoefte aan één centrale databron?

MES/MOMS-oplossingen slaan de brug tussen je kantooromgeving en de productievloer. Ze bundelen data uit beide omgevingen in één centrale database. Hierdoor kun je veel eenvoudiger aan de slag met de data die je nu al hebt. En kom je dus ook versneld tot optimalisatie.

Download de MES-brochure

MES/MOMS is een strategisch plan om operational excellence te bereiken. MES/MOMS helpt bij:

  • het verlagen van productiekosten
  • het verkorten van omschakeltijden
  • het verbeteren van kwaliteit

Wat is MES?

MES is de afkorting van Manufacturing Execution System. Het ontstond in de periode waarin fabrieken hun productievloer begonnen te automatiseren. Een MES bundelt data uit je productieomgeving, je onderhoudssystemen en je logistieke omgeving.

Wat is MOMS?

MOMS staat voor Manufacturing Operations Management System. Het gaat een stap verder dan MES en koppelt productie-gerelateerde data (kwaliteit, onderhoud en logistiek) met data uit je ERP- en CRM-systemen (klant- en leveranciersinformatie, financiën). Hierdoor kun je op basis van een nog bredere datapool gaan analyseren en optimaliseren.

Wat heb jij nodig?

Welke oplossing (of een deel hiervan) het best aansluit bij jouw organisatie, hangt af van jouw specifieke doelstellingen en processen.

We zijn benieuwd naar je volgende stap en denken er graag over mee!

Stel je vraag via het formulier of neem contact op met een van onze experts

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.