Home MES/MOMS Nieuws Waar MES/MOMS je mee kan helpen
Een goed MES zet je op scherp!
Waar MES/MOMS je mee kan helpen
MES / MOMS tag corner

Overweeg je als productiebedrijf een MES/MOMS te laten implementeren? Veel andere bedrijven zijn je voorgegaan. Een greep uit de redenen
waarom zij hiervoor hebben gekozen.


 

Veel productiebedrijven kiezen voor een MES/MOMS vanwege logistieke uitdagingen. Zo bepalen supermarkten pas ’s ochtends hoeveel nieuwe producten zij die dag nodig hebben. Food-producenten moeten dynamisch kunnen produceren, met korte levertijden. MES/MOMS helpt hen snel te reageren op de marktvraag en de leverzekerheid te borgen.

Energiebesparing

De keuze voor een MES/MOMS kan ook gemotiveerd zijn vanuit wet- en regelgeving. In het kader van de energietransitie moeten productiebedrijven inzicht bieden in hun energieverbruik en de maatregelen die ze nemen dit te reduceren. Het transparant maken van het aantal verbruikte kWh wordt steeds belangrijker om een goede kostprijs te kunnen bepalen. Dit geldt vooral voor bedrijven die veel energie stoppen in hun proces. Data over het energieverbruik worden vaak opgeslagen in productiesystemen, maar het kost doorgaans veel tijd om ze te ontsluiten. Een MES/MOMS maakt ze sneller toegankelijk.

Download de MES-brochure

MES/MOMS is een strategisch plan om operational excellence te bereiken. MES/MOMS helpt bij:

  • het verlagen van productiekosten
  • het verkorten van omschakeltijden
  • het verbeteren van kwaliteit

Stilstand voorkomen

Wat men ook produceert, voor ieder productiebedrijf geldt dat stilstand van machines handenvol geld kost. Een MES/MOMS-oplossing helpt dit te voorkomen. Je kunt real time productiedata analyseren, aan preventief onderhoud doen en zo al tijdens de productie bijsturen indien nodig. Hierdoor blijft je kwaliteit op een hoog niveau en hoef je minder batches weg te gooien omdat ze niet aan de gewenste eisen voldoen.

Kennis borgen

Veel oudere operators ‘horen en voelen’ wanneer een machine minder soepel begint te draaien en kunnen hierdoor storingen voorkomen. Jongere werknemers kunnen dit niet. Door het gedrag van machines op basis van data te voorspellen, kunnen ook zij tijdig ingrijpen. Een geruststellend gevoel voor bedrijven met een al wat ouder personeelsbestand!

Wat heb jij nodig?

Welke oplossing (of een deel hiervan) het best aansluit bij jouw organisatie, hangt af van jouw specifieke doelstellingen en processen.

We zijn benieuwd naar je volgende stap en denken er graag over mee!

Stel je vraag via het formulier of neem contact op met een van onze experts

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.