Home Thema’s Digitale transformatie
Verduurzaming, kostenreductie, optimaliseren, ..

Digitale transformatie

Een smart factory heb je niet zomaar. Hiervoor is een digitale transformatie nodig. Actemium helpt om deze digitaliseringsslag voor te bereiden en vorm te geven. Door de digitalisering van apparaten, productiemiddelen, producten, medewerkers en afdelingen beschik je over een berg aan waardevolle informatie. De data (big & small) vertalen wij weer naar de juiste technische oplossingen. Het resultaat? Een smart factory met zoveel meer efficiency op de bedrijfs- en productievloer.

Digitale transformatie

Consumenten willen hun producten het liefste zo snel mogelijk, zo goedkoop mogelijk en dan willen ze ook nog eens ruime keuzemogelijkheden. Dat betekent dat we onze fabrieken steeds slimmer in moeten richten. Die smart factory staat er niet ineens. Hiervoor zijn data en dus een digitale transformatie nodig. Wij helpen als consultant en technisch specialist om deze digitalisering voor te bereiden en technisch vorm te geven.

Belangrijke driver

Smart factory is het buzzwoord binnen de industrie. In feite betekent het dat je je bedrijf zo efficiënt mogelijk inricht. Of je nu gaat voor verduurzaming, kostenreductie, snellere levertijden, minder conversiekosten of het optimaliseren van je supply chain; digitale transformatie is een van de belangrijkste drivers voor een slimme, flexibele en concurrerende industriesector.

Berg aan waardevolle informatie

Wie digitalisering serieus vorm geeft, beschikt ‘ineens’ over een berg aan waardevolle informatie. Deze data is goud waard. De digitalisering van apparaten, productiemiddelen, producten, medewerkers en afdelingen brengt dynamiek, precisie en daadkracht binnen je organisatie. Bestaande systemen kunnen aan elkaar gekoppeld worden. Dat stelt je in staat om zaken vanaf een helicopterview te organiseren.

Het fundament voor jouw digitale transformatie

Big data, small data

Door de beschikking over data en door dit op de juiste manier te filteren (big data in combinatie met small data), kun je doelgericht keuzes maken. Hierdoor wordt het makkelijk om oplossingen te implementeren die je industriële prestaties ten goede komen. Het gevolg? Meer leverbetrouwbaarheid, performance optimalisatie, meer efficiency, een betere inzet van je assets, nieuwe onderhoudsstrategieën en de verduurzaming van je bedrijfsprocessen.

 

De aanpak

Om bij het begin te beginnen: eerst willen we weten wat je bedrijfsdoelstellingen zijn. Op basis hiervan gaan we adviseren en digistaliseren. Zo helpen we multinationals bijvoorbeeld met compleet geïntegreerde digitaliseringsoplossingen. Maar misschien sta je in de beginfase van digitalisering en wil je eerst een digitaal sprintje trekken. Dan leveren we quick wins.

 

Supporting you by technology

Bij Actemium zijn we thuis in de wereld van digitalisering én in de industrie. Als technisch specialist zijn we als geen ander in staat om de data en conclusies uit jouw digitaliseringsslag om te zetten in de sterkst mogelijke technische oplossingen. Digitaliseren op het scherpst van de technische snede dus.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.