De revolutie in de industriële wereld van onderhoud was nog nooit zo groot. Maintenance 4.0 resulteert in een onverstoorbaar sterk presterende fabriek.
De revolutie in de industriële wereld van onderhoud was nog nooit zo groot. Maintenance 4.0 resulteert in een onverstoorbaar sterk presterende fabriek.
Als programmeur stage lopen bij Actemium is wel heel levensecht.
De fietskoeriers van het Udense Groenbezorgen trappen iedere week veel kilometers weg. “Wij willen onze groene groei bevorderen. Onze post per fiets laten ophalen en bezorgen is een doeltreffende manier”, vertelt Robert Hartman over het nieuwe duurzaamheidsinitiatief van enkele bedrijfsunits in Veghel.
Een verhelderende grafische weergave van de bedrijfsprocessen? Dit is wat de tooling voor het modelleren van bedrijfsprocessen regelt.
Qua documenten is er binnen industriële processen nog een zee van winst te behalen. Dat merken we bij veel van onze klanten klanten.
Hoe houd je medewerkers scherp die regelmatig risicovolle handelingen uitvoeren? Met onze Virtual Reality veiligheidstrainingen!
Natuurlijk zijn wij als organisatie nieuwsgierig hoe een vooruitstrevende groep studenten duurzaam impact wil maken binnen Actemium.
Is dat niet wat: op basis van de juiste drive binnen één jaar ICT-professional zijn bij een grote industriële technische dienstverlener! Zo zijn wij twee gemotiveerde software engineers rijker.
Hoe kom je op de meest efficiënte en duurzame manier van grondstof tot eindproduct? Met die vraag zijn de medewerkers van Actemium elke dag bezig
Een voormalig stagiair die zijn opleiding tot chemisch technoloog aan het afronden is én ook al een dag in de week in dienst is van Actemium.
Stephan Bouwhuis is lead process engineer. Op basis van voorstudies ontwerpt hij productieprocessen. De laatste jaren ziet hij een duidelijke trend: de opkomst van de plant-based industry.
Nienke Dollee hoeft niet lang na te denken waarom techneuten zich graag voor een lange periode aan Actemium verbinden. “Dat heeft alles met onze bedrijfscultuur te maken.
Efficiëntie, wendbaarheid en betrouwbaarheid, daar ben je naar op zoek. Maar wél met de huidige digitale mogelijkheden.
Dat hij zo snel door zou stomen naar een nieuwe functie was niet gepland. Toch is het ook weer niet heel erg vreemd, gezien de organisatiecultuur van Actemium. “Als je hier vooruit wilt, dan kun je ook snel stappen maken.
De wereld leek het afgelopen jaar soms stil te staan, maar dat geldt zeker niet voor business consultant Erik Folkert bij Actemium.
De business units die gevestigd zijn aan de Costerweg in Veghel gaan verhuizen richting Poort van Veghel! Dat is best even wennen want na circa 40 jaar was “de Costerweg” toch wel een begrip geworden.
Vrouwen in de techniek zijn niet meer zo zeldzaam als ze waren merkt Bianca Rooks. In mei tekende ze haar contract als Junior Software Engineer bij Actemium.
Met het steeds veranderende consumentengedrag en bijbehorende verwachtingen enerzijds en striktere overheidsvoorschriften anderzijds, staat de industrie voor een aantal grote uitdagingen.
We willen bij Actemium graag op een innoverende manier in beweging zijn. En wie zijn er vernieuwender dan de toekomstige generatie engineers. Nathanael Levy brengt ons een verfrissende blik op data analyse.
De Smart Industry Hub Noord inspireert de industrie in Noord-Nederland om slimmer en duurzamer te presteren. Actemium is onderdeel van het interessante samenwerkingsverband.
Joris Jansen kiest er er voor om zijn baan als operator bij een drukkerij achter zich te laten en maakt onder de hoede van Actemium de switch naar de elektrotechniek.
Slimme elektrotechniek loopt als een rode draad door de carrière van Leidinggevend Monteur Roy Hetterscheid heen.
Hoewel ze niet in de Achterhoek geboren is, voelt Saskia Schuler zich er wel thuis. “De prachtige omgeving en nuchtere mensen die van doorpakken houden, spreken me aan. D’ran is hier een veelgehoorde kreet.
In 2015 stapt hij als stagiair de wereld van Actemium binnen. Een jaar later start hij als Junior Software Engineer. In 2020 is hij benoemd tot Lead Software Engineer en is hij ingezet binnen een groot internationaal project.
Het is een open deur: met geoptimaliseerde processen lever je de beste industriële prestaties. Maar hoe krijg je dit voor elkaar?
Tijdens deze coronacrisis beseft Client Manger Sebastian Taken meer dan ooit dat hij een mensenmens is. Hoewel hij veel digitaal contact onderhoudt met collega’s en klanten, voelt het allemaal toch anders.
Ideaal: een haarscherp 3D-beeld van je fabriek. Projectteams, management en leveranciers kunnen zo op ieder moment en onder alle omstandigheden virtueel de fabriek in.
Over een onverwachte manoeuvre gesproken: je hoort niet van veel mensen dat ze in coronatijd van baan wisselen. Margreet Eilert deed het en heeft geen seconde spijt.
Als in 2020 iets duidelijk is geworden, dan is het dat Actemium industriële klanten onder alle omstandigheden vooruit helpt. Client Manger Peter Post Uiterweer vertelt over de onstuitbare ontwikkeling van remote werken.
Mark Cosijn wil altijd vooruit. Vanuit zijn stage kreeg hij in 2002 een vast contract als Junior Technician. Sinds 2020 is hij Business Unit Manager van Actemium Industrial Services in Goes.
Anna Vesnonoka kwam via haar beste vriendin met Actemium in contact. “Zij kreeg in Eindhoven een stageplek en voelde vanaf het eerste gesprek een klik. Zij wist zeker dat Actemium ook bij mij zou passen.
Als Director Business Development bracht Peter de Wit vóór de coronacrisis veel tijd in het vliegtuig door. Nu werkt hij vanuit thuis en zijn de buitenlandse reizen voor de rest van 2020 geannuleerd.
Business Consultant Jeroen Janssen reisde de afgelopen jaren als digital nomad door Zuid-Amerika. Zijn nomadenbestaan bezorgt hem tijdens deze coronacrisis een voorsprong.
Veel projecten, zoals Vopak zaten, midden in de uitvoering van een groot project toen de coronacrisis uitbrak. Het tankopslagbedrijf is bezig extra opslagcapaciteit te realiseren. Actemium verzorgt de elektro- en instrumentatiewerkzaamheden.
Hoe zorg je voor meer ATEX awareness binnen je organisatie? Dat regelen we bij Actemium via trainingen op maat. Deze training is extra interactief, zodat deelnemers zich levendig voor kunnen stellen waar en wanneer zich explosiegevaarlijke situaties voordoen.
De digitale transformatie (ofwel Industry 4.0) is niet meer te stoppen, maar hoe maak je deze beweging op een veilige manier? Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van deze vraag en zien industriële cybersecurity als belangrijk aandachtspunt.
Onze klanten zijn constant in beweging om het beste uit zichzelf te halen. De implementatie van innovatieve industriële technieken is hierbij essentieel. Het afgelopen jaar hebben we voor een klant een deel van het productieproces geëngineerd, geprogrammeerd en gemonteerd.
Ja, de wereld is voortdurend in beweging. Verandering is de enige constante. Dat zijn we wel gewend bij Actemium, het merk van VINCI Energies gericht op industriële processen. Maar sinds half maart werd het toch echt wel even anders.
Het was binnen de industriële omgeving al een slimme oplossing, maar nu zijn ze actueler dan ooit: cobots. Deze flexibele cobots kunnen naast én met mensen werken. Zo hou je je capaciteit op niveau, terwijl je meteen voldoet aan de richtlijnen van de 1,5 meter-samenleving.
Heineken had jaren geleden niet kunnen bedenken hoe cruciaal het zou zijn om retourbier te kunnen registreren. Tijdens de lockdown én de opstart van de horeca zijn het juist dit soort innovatieve tankbieroplossingen die tot relatieve rust leiden bij de brouwerij.
Een FAT op afstand is dan een kostenbesparend, handig én snel alternatief. Actemium en Siemens paste de digitale FAT toe op een verdeelkast, die gebruikt gaat worden om windturbines op zee te plaatsen. Een treffend voorbeeld van hoe partners stoïcijns meedeinen op onverwachte golven binnen de industrie.
Dat bedrijven zich doelbewust focussen op hun core business is helemaal van deze tijd. Dan lijkt het vanzelfsprekend om óók zaken te outsourcen, zoals het maken van back-ups. Maar hoe slim is dit?
Juist in dit onzekere tijdperk willen industriële bedrijven zicht blijven houden op een kansrijke toekomst. Arla Foods Nijkerk en Actemium kozen daarom in een vroeg stadium voor de insteek ‘wat kan wel’.